Sådan gendannes mistede dokumenter i Wordperfect

Når en computer eller et tekstbehandlingssystem går ned, kan brugere miste vigtige oplysninger indeholdt i dokumenter, der var åbne. Dette kan realiseres ved genstart af computeren. Mange programmer er tilgængelige som freeware og kan købes online for at hjælpe dig med at gendanne mistede WordPerfect-dokumenter, men der er også en måde at gendanne disse dokumenter manuelt. Med lidt forberedelse skal du ikke have noget problem med at få dine mistede WordPerfect-dokumenter tilbage.

Trin 1

Åbn WordPerfect-programmet igen, når computeren er genstartet. Når den åbnes, skal den spørge dig, om du vil åbne de sikkerhedskopierede filer; hvis du arbejdede på mere end et WordPerfect-dokument på samme tid, kan det spørge dig, om du vil åbne mere end en sikkerhedskopieret fil. Åbn alle sikkerhedskopierede WordPerfect-filer. Filerne vil have forskellige navne, end de oprindeligt havde, da programmet åbnede første gang (WordPerfect tildeler et midlertidigt filnavn til de sikkerhedskopierede filer; det starter normalt med et "w"). En ældre version af dit gemte dokument er muligvis stadig tilgængelig i WordPerfect, men det har muligvis ikke de ændringer, der senest blev foretaget i dokumentet, før computeren eller programmet styrtede ned.

Trin 2

Venstreklik på rullemenuen "Filer" øverst i browseren. Vælg indstillingen "Gem som" i rullemenuen "Filer" (eller klik på knappen "Gem som" øverst i din browser, hvis denne mulighed er tilgængelig). Indtast det originale filnavn, hvis filen allerede er gemt i feltet "Filnavn", der dukker op; Ellers skal du indtaste det filnavn, du vil have den gamle fil gemt under, hvis den ikke er gemt.

Klik på knappen "Gem", når du har indtastet filnavnet. Hvis du allerede har en ældre version af filen gemt, modtager du en besked om, at der allerede er en fil med samme navn. Vælg muligheden for at erstatte den eksisterende fil med den nye fil; dette gemmer alle opdateringer og ændringer, der tidligere var mistet. Gå gennem de samme trin for hvert gendannede WordPerfect-dokument.