Sådan spiller du spil uden at bruge en disk

Før frigivelsen af ​​Xbox One meddelte Microsoft, at den kommende platform ville være den første konsol, der tillod spillere at spille detailspil uden en disk. Funktionen kom aldrig ind i systemet, men uanset om du spiller på en Xbox One, PS4 eller en ældre konsol, kræver spil, der sendes på diske, altid disken i drevet, selv efter installationen. Hvis du er træt af at skifte spil og fylde dit hus med kasser, kan du springe både diske og ture til butikken over ved at købe dine spil digitalt.

Sådan fungerer digital distribution

Digitale spilbutikker sælger nøjagtigt de samme spil som detailbutikker plus mange titler, der kun er tilgængelige online. I stedet for at installere eller afspille fra en disk downloades købte spil via Internettet, men det betyder ikke, at du har brug for en internetforbindelse for at spille. Nogle spil kræver en regelmæssig "check-in" online, men generelt fungerer digitalt købte spil ligesom deres diskbaserede fætre, når du er færdig med den første download.

Ulemper ved digital distribution

Mens digital distribution tilbyder bekvemmelighederne ved at shoppe online og spare plads på din hylde, begrænser det også dine ejerskabsrettigheder. Med meget få undtagelser kan du ikke videresælge et spil, du køber digitalt. Til gengæld betyder det potentielt højere priser sammenlignet med brugte spilbutikker. Derudover understøtter Microsoft og Nintendo-platforme kun en enkelt digital butik, hvilket eliminerer din mulighed for at shoppe til en bedre pris. Hvis du spiller på pc, kan du dog vælge mellem mange butikker for at få det bedste tilbud. Sonys platforme har også flere markedspladser, da du enten kan købe spil på systemet direkte eller via Amazon.

Digitalt salg på konsoller

Alle større spilkonsoller og håndholdte enheder har en indbygget digital spilbutik. I modsætning til i de tidlige år af PS3 og Xbox 360, da de digitale distributionskataloger var begrænsede, sælger butikkerne på PS4, Xbox One, Wii U, Vita og 3DS digitale kopier af næsten ethvert detailspil. Når du køber et spil på en Microsoft- eller Sony-platform, registreres det på henholdsvis din Xbox- eller SEN-konto, så du kan downloade det på ethvert system, når du har logget ind. Nintendo på den anden side registrerer digitale køb efter system, så hvis du køber en ny Wii U eller 3DS, skal du overføre dine spil i stedet for at downloade dem igen.

Digital salg på pc

Digital distribution er en mulighed for konsolspillere, men på pc er det det eneste spil i byen. Spilbutikker har et par store pc-udgivelser, men de fleste spil sendes aldrig på diske. Den største pc-spilbutik, Steam, solgte omkring 75 procent af alle digitale computerspil i 2012 ifølge IHS Screen Digest, men der er adskillige alternativer, herunder Origin, Amazon, GOG, Uplay og Desura. Takket være konkurrencen er digital distribution af pc-spil blevet kendt for stejle rabatter, idet titler regelmæssigt sælges til en lille brøkdel af deres detailpris. Husk, at uanset hvor du køber et spil, skal du muligvis installere ekstra software for at køre det: For eksempel kræver de fleste Ubisoft-spil Uplay, selvom du køber dem på Steam.