Hvor længe varer DLP-lamper?

Digital lysbehandling (DLP) er den teknologi, der er patenteret af Texas Instruments til at gøre fjernsynet bagud - et alternativ til LCD- eller plasmafjernsynsapparater, der er designet til HDTV-visning. I DLP-fjernsynsapparater leverer en lampe belysningen for at skabe billederne og give kontrast til fjernsynsapparatet. Men disse lamper brænder til sidst ud og skal udskiftes.

Hvorfor DLP

DLP TV er et godt alternativ til LCD, fordi det er betydeligt billigere (ca. 25 procent) end LCD, og ​​det fås i meget større skærmstørrelser (LCD maksimerer ca. 42 tommer, hvor de fleste DLP-modeller går fra 40 til 70 tommer). Det sammenlignes også positivt med plasmasæt på grund af både pris (ca. 50 procent mindre) og en betydeligt længere levetid.

Hvorfor bruge pærer

Plasma-tv'er bruger millioner af små pærer fyldt med gasser; efter cirka 50.000 timer løber disse gasser ud, hvilket gør tv'et ubrugeligt. DLP TV bruger derimod en enkelt lampe til al sin belysning. Pærerne til denne lampe kan udskiftes, ligesom en pære til en almindelig bordlampe, så tv'et kan bruges på ubestemt tid.

Hvor længe holder pærer

Generelt varer en DLP-pære ca. 8.000 timer (hvis et tv er tændt 10 timer om dagen hver dag, varer pæren cirka to år). En pære kan vare længere, hvis den bruges sjældnere. Typisk skal en pære i et DLP-tv til husholdningsbrug vare mindst tre til fire år, før den begynder at flimre og skal udskiftes.

Hvordan man ved, om en pære skal udskiftes

I modsætning til en pære i en lampe, der pludselig kan brænde ud og blive helt mørk, begynder DLP-pæren typisk at flimre, inden den til sidst brænder ud. Tv-apparatet giver en advarsel, normalt et blinkende advarselslys, der signalerer, at pæren skal udskiftes. Tv-billedet kan pludselig falme ud og gradvist komme tilbage, når pæren kæmper for at tænde igen, før det endelig bliver mørkt for godt.

Sådan skiftes en pære

Pæren kan udskiftes uden særlig hjælp. Sørg for, at strømmen er slukket, og at tv'et er afbrudt helt fra strømkilden i mindst et par minutter. Fjern derefter en lille dør bag på tv'et med en skruetrækker og skub forsigtigt den gamle pære ud. Anbring den nye pære på glideren, og skub den ind igen. Til sidst skal du lukke døren og tænde tv'et igen.

Hvor meget koster en pære

Pærer koster typisk mellem $ 150 og $ 300, og de er bredt tilgængelige fra tv-sælgende detailhandlere (såsom Best Buy, Wal-Mart og andre elektroniske butikker) eller i en række onlinebutikker. En bedre måde at erhverve nye pærer på er at købe en servicekontrakt, når tv'et købes. Disse kontrakter koster normalt $ 100 eller derunder om året og kan købes på flerårig basis. Med en kontrakt udskiftes DLP-pæren uden yderligere omkostninger.

Sådan får du en ny pære

En pære kan købes hos en forhandler eller direkte fra producenten af ​​tv'et. Med en servicekontrakt kan den fås fra kontraktudbyderen. Det er ikke nødvendigt at vente på, at en pære flimrer eller brænder ud, før du får en ny pære, især hvis der købes en servicekontrakt. Det kan endda være en god ide at opbevare pærer, før servicekontrakten løber ud.