Sådan designer du et simpelt LED-kredsløb

Elementer, du har brug for

  • LED'er

  • Modstand

  • Batteri eller strømkilde

  • Wire eller alligator klip

  • Nyttigt at have (multimeter)

  • Nyttig at have (loddejern)

LED-kredsløb er meget nemme at designe. En LED eller en lysemitterende diode er en meget lav strømkilde, der er meget sikker og holdbar til brug i dit projekt. Denne artikel viser dig, hvordan du designer og bygger et meget simpelt LED-kredsløb.

Sådan designer du et simpelt LED-kredsløb

Det første trin er at vælge, hvor mange lysdioder du vil tænde og deres type (farve, lysstyrke). Med dette enkle kredsløb vil du være noget begrænset af mængden af ​​spænding, der sikkert kan leveres til dit projekt.

Beregn mængden af ​​spænding, du har brug for fra din strømforsyning.

Se efter specifikationen "diode forward voltage" fra producentens websted eller emballage. Hvis du ikke har disse oplysninger, kan du bruge følgende til at estimere:

Rød eller orange 2,0 V gul 2,1 V grøn 2,2 V sand grøn, blå, hvid 3,3 V blå (430 nm) 4,6 V.

Sig, at du vil have 3 røde lysdioder i dit kredsløb. Brug kun diodens fremadspændingsværdi. Så, 3 x 2,0 = 6V, nødvendigt.

Sådan designer du et simpelt LED-kredsløb

Når du har den krævede spænding, skal du vælge, hvordan du vil forsyne kredsløbet. Ønsker du at sætte det i en stikkontakt og ikke behøver at skifte batterier, eller vil du have frihed til at bevæge dig rundt?

DC-spænding fungerer nemmest. AA-, AAA- eller 9V-batterier er billige og nemme at finde til et enkelt projekt. Den enkleste måde at bruge AC som kilde på er et stikkontakt (vægvorte), de store sorte stik, der følger med de fleste elektroniske enheder, du køber. Du har sandsynligvis en kasse fuld af disse, der sidder rundt. Du bliver nødt til at skære stikket ud af enden af ​​ledningen. Brug et multimeter til at bestemme den positive og negative ledning.

AC-spænding kan også designes i kredsløbet. AC kører kun LED-lampen halvdelen af ​​tiden, siden spændingen bevæger sig i bølger. En fuldbølges bro-ensretter kan bruges til fuldt strømforsyning af lysdioder. Dette er i det væsentlige hvad murvorten gør for dig.

Find en strømforsyning, der er større end den beregnede diode-spændingsværdi fra trin 2. I vores tilfælde beregnede vi 6 volt. En strømforsyningsværdi større end 6 volt er nødvendig. Hvis du kører et stort antal LED'er, kan strømmen også være vigtig.

spænding, vil, forsyning, strøm, let, strøm, ønsker, værdi, tled, enkel, vælg, lysdioder, modværdi, behov, trin

Beregn den nødvendige LED-modstandsværdi.

LED'er kan ikke tilsluttes direkte til batteriet eller strømforsyningen. LED'en ødelægges øjeblikkeligt, fordi strømmen er for stor. Strømmen skal reduceres. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af en modstand. Beregn LED-modstandsværdien med følgende formel:

LED-modstandsværdi, R = (forsyningsspænding - LED-spænding) / LED-strøm

I vores eksempel:

Sig, at vi bruger et 9V batteri, så forsyningsspænding = 9V. LED-spænding til røde LED'er, fra trin 2 er 2,0 V LED-strøm er 20 mA (dette er en typisk værdi, hvis den ikke leveres af producenten)

Hvis modstandsværdien ikke er tilgængelig, skal du vælge den nærmeste standardmodstandsværdi, der er større. Hvis du vil øge batteriets levetid, kan du vælge en højere modstandsværdi for at reducere strømmen. Den reducerede strøm vil resultere i en lysere lysdiode.

R = (9 - 2.0) / 20 mA = 350 ohm, brug den næste højere standardværdi = 360 ohm

Sådan designes et simpelt LED-kredsløb

Træk dit kredsløb sammen.

Du kan soldat ledningerne direkte sammen, bruge krympeforbindelser eller bruge et lille kredsløbskort. Vælg den bedste metode baseret på størrelsen på dit projekt.

Sådan designes et simpelt LED-kredsløb

Det sidste trin er at montere lysdioderne i dit projekt. Radio Shack og andre sælger LED-holdere i krom eller plast, der gør det nemt at se professionelt ud. Du kan tilføje øjeblikkelige trykknapper eller tænd / sluk-kontakter til dine LED-kredsløb.

Design og opbygning af et simpelt LED-kredsløb er et let projekt.

Tips

Jo længere ledning på LED er den positive side. Vend ikke ledningerne på LED'en. Husk, at hvis du ikke har den rigtige modstandsværdi praktisk, kan du sætte mere end 1 modstand i serie og tilføje deres værdier for at få total modstand.

Advarsler

Sørg for, at hvis du bruger vekselstrøm med en fuldbølge-ensretter, skal du overveje spændingsfaldet. Mål output med et multimeter for at være sikker. Tilslut aldrig lysdioderne parallelt. Vær altid forsigtig, når du arbejder med strømkilder og loddejern. De kan være farlige.