Sådan fjernes modstanden fra fokusringen på et kameralinsen

Når du har trukket dit gamle spejlreflekskamera (SLR) ud af lageret, bemærker du, at fokusringen modstår bevægelse, når du forsøger at dreje det. Bare rolig - dette er et meget almindeligt problem, der plager mange vintage manuelle fokuslinser i deres levetid. Linser får små doser smøremiddel, inden de forlader producenten. Over tid kan det tørre op og blive klæbrigt, hvilket resulterer i den træghed, du føler, når du prøver at fokusere.

Trin 1

Hold en hårtørrer ca. 6 tommer fra linsetønderen i lave, varme omgivelser. Drej linsen, så hele ringen udsættes for varme. Dette hjælper med at løsne og flyde igen det tørrede smøremiddel.

Trin 2

Træk fokusringen i 15 til 20 minutter ved at dreje den langsomt frem og tilbage. Forøg gradvist tempoet i dine rotationer, når fokusringen begynder at løsne sig. Dette hjælper med at omfordele det originale smøremiddel.

Trin 3

Påfør fire små dråber af et fotospecifikt smøremiddel omkring fokusringens omkreds, hvis det ikke reagerer efter de første to trin. Arbejd smøremidlet i fokusringen ved at dreje det i ca. 10 minutter.

Kontakt en professionel linsereparationsspecialist, hvis fokusringen stadig er træg. Dette indikerer, at det er nødvendigt med adskillelse og speciel opmærksomhed på linsen. Forsøg ikke at udføre arbejdet selv, hvis du ikke har nogen tidligere erfaring med optisk udstyr.