Eye Scan-sikkerhed på bærbare computere

Ifølge EyeLock indeholder den menneskelige iris mere end 240 identifikationspunkter, som sikkerhedssoftware kan bruge til entydigt at identificere en person. Denne teknologi giver softwarevirksomheder mulighed for at bringe øjenscanningsteknologi til din hjemmecomputer. Hvis du vil fjerne behovet for en adgangskode til at låse din computer op, kan et system, der scanner dine øjne, lette din byrde.

Eye Scan-sikkerhed

Eye scan-sikkerhedssystemer bruger kameraer med høj opløsning, der kan lokalisere de forskellige strukturer, såsom vener, i dit øje. Disse unikke strukturer giver mulighed for øjescanningssikkerhedssoftware muligheden for positivt at identificere dig. I modsætning til nogle af de mere klumpede ansigtsgenkendelsesprogrammer, kan øjescanningsteknologi ofte identificere dig på mindre end et sekund. Øjescanningssystemer kræver, at du kigger ind i kameraet, så enheden kan scanne din iris for at acceptere eller nægte adgang til maskinen. Nogle systemer bruger en tryllestav i stedet for et indbygget kamera.

Potentielle anvendelser

Når først domænet for high-end virksomheder, regeringer og spionfilm er, kommercialiseringen af ​​software til øjenskanning bringer teknologien til din bærbare computer. Udviklingen inden for teknologi indikerer, at øjescanningsteknologi kan blive mere fremtrædende i bærbare bærbare computere og mobile enheder. Virksomheder kan bruge øjenscanningsteknologi til at forhindre adgang til virksomhedsdokumenter og kontrollere, når en bruger logger på en computer. Hjemmebrugere kan nyde bekvemmeligheden ved at have en adgangskode mindre at huske. Øjescanningsteknologi kan også gøre det lettere at logge ind på individuelle brugerkonti og låse adgangskoder op, så du kan bruge mere komplicerede adgangskoder uden at skulle huske dem.

Understøttede operativsystemer

Windows-computere kan bruge en eller anden form for øjescanningssikkerhedssoftware via enten en USB-forbindelse eller et HD-kamera. Nogle computere leveres muligvis med hardware og software forudinstalleret, såsom Lenovo ThinkPad T530, der kører Windows 8.1. Da teknologien fortsætter med at komme videre og kommer ned i pris, kan du forvente at se sikkerhedssoftware til øjenscanning mere almindeligt tilgængelig på computere. Fra og med 2014 understøtter Apple-computere ikke software til øjenscanning.

Softwareindstillinger

EyeLock har udviklet en håndholdt enhed kaldet Myris, som du kan bruge til at låse din computer og adgangskoder op til forskellige sociale medier, bank- og e-mail-websteder. Myris tilbyder en integreret tilgang, der inkluderer gammel hardware og software. IriShield, fra IriTech Inc, leverer også forskellige hardwarebaserede løsninger til at levere biometrisk iris-scanning til forbrugere og virksomheder. Produktet kan prale af lette funktioner, et kompakt design og specialhardware, der giver et sikkert miljø til lagring af identificerende information.