Sådan bestemmes den fair markedsværdi af computerudstyr

Hvis du har noget computerudstyr, som du vil donere til en velgørenhedsorganisation eller nonprofitorganisation, kan du være interesseret i at kræve et fradrag på dine skatter til donationen. Det beløb, du hævder, er udstyrets dagsværdi, der adskiller sig fra den pris, du har betalt for det. Ifølge IRS er dagsværdien den pris, som computerudstyret vil sælge for på et normalt marked, hvilket er når hverken køber eller sælger er desperat efter varen.

Slå dit computerudstyr op på webstedet Brugt pris (se Ressourcer). Det er en online blå bog til udstyr, der giver dig en idé om computerens værdi.

Se hvad lignende computerudstyr sælger til på Used Computer Mall-webstedet og eBay (se Ressourcer). Dette viser dig, hvordan sælgere priser udstyret. Hvis du ser på nyligt afsluttede auktioner på eBay, kan du endda se, hvad købere har betalt for udstyret.

Tag alle værdierne, tilføj dem sammen, og del derefter antallet med det samlede antal værdier. Resultatet er den gennemsnitlige værdi, som er en god indikator for udstyrets dagsværdi.