Quick Launch Command Manual Pages fra Terminal Help Menu

Næste gang du sidder fast, forsøger du at finde ud af en terminalkommando, eller måske prøver du bare at lære en ny, så vær ikke bange for at bede om hjælp ... fra OS X Terminal apps helt egen Hjælp-menu. Ja alvorligt, det er fordi Hjælp-menuen til Terminal app kan fungere som en manuel (manuel) sidestarter for enhver installeret kommando, tjeneste eller binær, så længe det har en tilhørende man side, er du god til at få adgang til den fra hjælpemenuen.

Endnu bedre kan du lancere i en manuel side på denne måde helt gennem en tastetrykssekvens. Dette er den hurtigste måde at bruge det fantastiske øjebliks man-trick, der er gemt væk i Hjælp-funktionen i Terminal.app :

  1. Fra Terminal-appen skal du trykke på Kommando + Skift + / for at åbne Hjælp-menuen via hjælpeknappen Hurtigtast, som er universel i alle Mac-apps
  2. Indtast kommandoen eller tjenesten for at åbne en man side, brug piletasterne til at navigere til det pågældende emne, og tryk derefter på Retur for at starte den relevante manuelle side i et nyt vindue

Her bruger vi Hjælpssøgningen til at finde en man side på 'launchctl', men du kan prøve enhver kommando, du vil have:

Manuelle sider, der lanceres på denne måde, er brugerdefineret i en sort tekst på gul baggrundsvindue, hvilket gør dem nemme at læse og meget nemme at identificere:

Selvfølgelig kan du også klikke på Hjælp-menuen og søge efter en manuel side på den måde også, så brug markøren til at vælge kommandobogs sider, men for mange kommandolinjebrugere vil den ovennævnte tastetryk-tilgang sandsynligvis være at foretrække, da du kan beholde din hænder på tastaturet længere og være lidt hurtigere på den måde.

Hvis Hjælp-menuen ikke passer til dig, skal du huske at du også kan åbne manuelle sider direkte ved at højreklikke på et kommandonavn i Terminal, som også giver mulighed for at starte på en man side for den valgte kommando. Eller du kan gå den gammeldags rute og skrive 'man [command]' som en slags unix dinosaur, og det er okay også.