Forskellige typer spyware

Spyware er en type software, der får adgang til en computer uden brugernes samtykke. Nogle spyware kommer med sikkerheds- og datakonsekvenser, der alt andet end kan ødelægge en computers eller netværks funktionalitet, mens andre typer kun indsamler oplysninger om internetbrowsermønstre. For at undgå problemer er det værd at holde sig opdateret om de nyeste spywaretrusler og være i stand til at genkende tegn på, at dit system er inficeret.

Adware

Adware er en almindelig type spyware, der hovedsagelig bruges af annoncører. Når du går online, registrerer det dine websurfevaner for at indsamle oplysninger om, hvilken type websteder du søger efter. Disse oplysninger bruges til direkte marketing pop-ups og spam e-mail.

Tastaturlogger

Keyboard logger spyware er et ondsindet program, der bruges af hackere. Dette program er designet til at stjæle personlige oplysninger ved at logge de faktiske tastetryk, du skriver på din computer. Når du indtaster en PIN-kode, en adgangskode eller et kreditkortnummer, registrerer nøgleordsloggeren det for hackeren. Disse oplysninger kan bruges til at få adgang til systemer og begå identitetstyveri og svindel.

Modem flykaprer

Modemkaprere binder sig ind i din telefonlinje for at foretage uautoriserede opkald og få adgang til medlemswebsteder gennem din onlineforbindelse. Normalt bruges dette spywareprogram til at ringe telefonnumre til premiumpriser og få adgang til websteder som f.eks. Pornosider. Du ved ikke om adgang og opkald, før du ser de uautoriserede gebyrer på din regning.

Browser flykaprer

Browser hijacker spyware påvirker din internetadgang ved at nulstille din startside og bogmærker. Målet er at henvise dig til uønskede websteder med reklamespam. Disse programmer er også databearbejdere, der registrerer dine browsingaktiviteter og sælger oplysningerne til annoncører.

Kommerciel spyware

Ikke al spyware er uautoriseret. I nogle tilfælde kræver virksomheder, der leverer gratis software og sociale netværksplatforme, at du accepterer at overvåge med spyware for at få adgang til deres systemer. De retter derefter målrettet reklame mod dig, når du bruger deres system. I dette tilfælde handler du noget af dit privatliv for at få adgang til en gratis software.