Sådan blokeres VoIP-trafik

Voice-over-IP-tjenester giver brugerne mulighed for at foretage og modtage telefonopkald ved hjælp af særlig hardware eller software med signalet ved hjælp af Internettet i stedet for traditionel kobbertelefonledning. VoIP-tjenester er vokset i popularitet, fordi de er lette at implementere og kan reducere omkostningerne for nogle forbrugere betydeligt. Imidlertid kan nogle netværksadministratorer (eller endda nogle forsigtige forældre) forsøge at begrænse VoIP-tjenester på deres netværk, enten for at reducere båndbreddeforbruget eller bevidst begrænse brugernes adgang. At blokere mange VoIP-tjenester er en ligetil sag.

Trin 1

Identificer, hvilke VoIP-applikationer der er i brug, og identificer de TCP / UDP-porte, som hver applikation bruger. Havneoplysninger er tilgængelige i produktdokumentationen eller tjek en liste over standardporte gennem IANA eller en anden myndighed.

Trin 2

Log ind på din routers administrative kontrolpanel. Hver routermodel har en anden procedure for adgang til kontrolpanelet, så tjek producentens dokumentation for den specifikke procedure.

Trin 3

Bloker de porte, som den pågældende VoIP-software bruger, via routerens kontrolpanel. Dette udfyldes ofte på fanen "Applikationer" - skriv navnet på VoIP-softwaren og de portnumre, den bruger, og klik derefter på "Gem".

Routeren skal straks blokere al trafik på de angivne porte, men nulstille routeren ved at slukke for strømmen og tænde den igen for at sikre, at processen er afsluttet.