Sådan konverteres HTML til almindelig tekst

HTML (Hypertext Markup Language) bruges til at oprette websider. Det er tekstbaseret, men indeholder "tags", der definerer, hvordan tekst på en webside vises. Men fordi HTML-koder er skjult af webbrowseren, kan du kopiere den synlige tekst fra browservinduet og indsætte den i ethvert program, der accepterer tekst, såsom den gratis editor, der følger med Windows (Notepad) eller Macintosh OSX (TextEdit). Nogle webbrowsere kan også gemme HTML-sider som tekst uden tags.

Gem som tekst med webbrowser

Trin 1

Åbn det HMTL-dokument eller den webside, du vil konvertere til tekst i din webbrowsersoftware.

Trin 2

Klik på menuen Filer, og vælg "Gem som" (eller sidemenu og "Gem som" i Internet Explorer).

Trin 3

Sådan konverteres HTML til almindelig tekst

Vælg "Tekstsider" i rullemenuen, og vælg en destination for tekstfilen.

Sådan konverteres HTML til almindelig tekst

Klik på "Gem", og luk derefter browseren, og find den tekstfil, du har gemt. Du kan åbne dette i ethvert program, der kan læse en tekstfil som f.eks.NotePad i Windows. Nogle teksteditorer, der læser den gemte HTML-fil, kan vise den uden vognretur eller linjeskift. Hvis det sker, kan du prøve den næste metode.

Kopier og indsæt til notesblok (Windows) eller TextEdit (Macintosh)

Trin 1

Åbn det HMTL-dokument eller den webside, du vil konvertere til tekst i din webbrowsersoftware.

Trin 2

Klik og træk den tekst, du vil konvertere, eller tryk på Ctrl + A (Command + A på Macintosh) for at vælge hele siden.

Trin 3

Klik på menuen "Rediger" og derefter "Kopiér".

Trin 4

HTML (Hypertext Markup Language) bruges til at oprette websider. Det er tekstbaseret, men indeholder tags, der definerer, hvordan tekst på en webside vises. Men fordi HTML-koder er skjult af webbrowseren, kan du kopiere den synlige tekst fra browservinduet og indsætte den i ethvert program, der accepterer ...

Åbn Notepad-applikationen (Windows) eller TextEdit-applikationen (Macintosh), og klik på "Indsæt" under menuen "Rediger". Du vil nu have tekstindholdet på websiden i teksteditorvinduet.

trin, tekst, klik, html, side, ttext, tweb, gemmer, åbner, ønsker, konverterer, fil, textb, sider, browser

Klik på menuen "Filer", derefter "Gem som" for at gemme det nye dokument som en tekstfil, og du vil have konverteret websides HTML til tekst.