Hvordan fungerer en vippekontakt?

Kontakter er elektriske komponenter, der bruges til at tænde og slukke for forskellige typer enheder, der fungerer med elektricitet. Kontakter opnår dette ved at bryde det elektriske kredsløb for at fjerne strøm og genoprette kredsløbet for at genoprette strømmen.

En vippekontakt er en type afbryder, der bryder og forbinder det elektriske kredsløb ved at "vippe" i den ene retning for at bryde kredsløbet, og den anden retning for at forbinde kredsløbet. Vippeafbrydere er ekstremt almindelige og kan findes i mange typer enheder, lige fra videospilafspillere til medicinske instrumenter.

Der er to hovedkomponenter af enhver type vippekontakt. Den første komponent er en aktuator monteret på en akse, der gør det muligt at rotere frem og tilbage. En aktuator er den del af en kontakt, der bevæger sig og lægger kraft på kontakterne for at tænde eller slukke for kontakten. Den anden komponent i vippekontakten er kontaktsættet. Kontaktenes tilstand bestemmer, om kontakten er indstillet til eller fra.

Et sæt kontakter kan enten være "lukket" eller "åben". Lukkede kontakter tillader strøm af strøm, hvilket betyder, at kontakten er tændt. Åbne kontakter bryder strømmen af ​​elektricitet, hvilket betyder, at kontakten er slukket. Når en vippekontakt tændes i "tændt" retning, skubber den kontakterne i en "lukket" position. I den lukkede position rører kontakterne, hvilket gør det muligt for strøm at strømme mellem dem. Dette giver strøm til at strømme ind i enheden, der betjenes af vippekontakten. Når vippekontakten skubbes i slukket retning, trækker den kontakterne i en åben position. Når kontakterne er i en åben position, rører de ikke. Dette forhindrer elektricitet i at strømme mellem dem og fjerner strøm fra det objekt, der betjenes af vippekontakten.