Forstør dockedokoner øjeblikkeligt i Mac OS X

Selvom du har Mac-dock-ikonforstørrelsen slået fra i dine systemindstillinger af OS X, kan du stadig tvinge Dock-ikoner til at forstørre i flyve ved at bruge et simpelt tastetryk. Dette kan være nyttigt, hvis en Dock er indstillet til at være lille, og du vil have et bedre kig på noget, eller måske vil du bare have et bedre billede af et ikon, inden du vælger det.


Dette trick er virkelig simpelt. Alt du skal gøre er at begynde at holde Shift-Control- tasterne nede, mens du svæver over markøren over Dock-emner som apps, mapper, stakke og andre ikoner indeholdt i Dock på Mac OS X.

Du vil øjeblikkeligt se OS X Dock-ikonerne forstørre på kommando, så længe Control + Shift holdes nede sammen, og markøren bevæger sig over ikonerne. Gif animationen nedenfor viser dette:

Dette er virkelig nemt at afprøve selv ved at flytte markøren ned i OS X Dock og flytte musen rundt som normalt. Som standard vil det ikke gøre noget, da forstørrelsen er deaktiveret typisk, men med kommandoen Shift + Control-tasten holdes nede, app-ikonerne zoomer som musen svæves.

Denne tastekombination overstyrer i det væsentlige, hvad der er angivet i de bredere Dock-præferencer, og hvis du har forstørret aktiveret, vil det gøre det modsatte i stedet ved midlertidigt at deaktivere zoom-effekten.

Dette virker i alle versioner af OS X, fra Yosemite og Mavericks til selv de gamle udgivelser, der kører på nogle støvede Mac'er derude.