Sådan foretages fejlfinding af en VeriFone-kreditkortmaskine

VeriFone er en sikker udbyder af elektronisk betalingsteknologi. Virksomhedens navn og logo ses ofte på bankkortterminaler ved salgsstedet. Det har senest været aktiv med at indføre trådløs kreditkortbekræftelse og transaktioner til USA, som det er almindeligt i Europa. Problemer med kreditkortmaskinerne kan relateres til strømforsyning, opladning, terminalen ringer ikke, udskrivningsproblemer og mislykkede transaktioner. Disse problemer kan løses.

Oplad den trådløse terminal, eller tilslut den vekselstrømsdrevne terminal, hvis lysene på enheden ikke tændes, eller maskinen ikke fungerer. Hvis der er en "Enter / ON" -knap, som du bruger til at tænde enheden, skal du sørge for at trykke på den i mindst tre sekunder.

Kontroller telefonlinjeforbindelsen, hvis VeriFone-maskinen ikke ringer ud. Maskinerne skal ofte ringe op for at bekræfte kreditkort, så sørg for at de er tilsluttet. Udskift telefonkablet, hvis du fortsat har problemer; kablerne kan blive beskadiget uden tegn udad.

Installer en ny papirrulle, hvis printeren ikke udskriver. Åbn dækslet til papirrullen, og se efter papir. Sørg for, at rullen føder fra bunden, når den genopfyldes. Ryd indføringsmekanismen ved at trække papiret ud i den retning, det kørte, hvis papiret sidder fast. Brug tørt papir. Gammel bestand kan være forværret; Brug en frisk rulle.

Prøv et par forskellige kreditkort, hvis VeriFones magnetiske læser ikke læser et kort. På denne måde kan du identificere, om problemet er med kortet eller læseren. Fortryd transaktionerne, hvis det er nødvendigt. På Omni skal kort, der stryges, vende nedad og mod tastaturet.