Typer af sjove 2D-spil

Videospil i deres tidligste form havde slet ingen dimension. Faktisk flyttede det tidligste videospilsystem, Magnavox Odyssey, simpelthen en prik rundt på skærmen til brug i forbindelse med tv-overlays. Det følgende årti ville vige for Pong og en række andre videospilsystemer, der havde evnen til at vise grafik, der simulerede rigtige objekter og tegn, hvilket var begyndelsen på 2D-videospil.

Enkelt skærmbillede

Spil med en skærm var et af de mest almindelige for den originale Atari. Spil med enkelt skærm kan let identificeres, da hvert niveau eller hele spillet foregår på en enkelt skærm. Nogle af de populære single screen-spil inkluderer Frogger, Pac-Man og Dig Dug. Selvom vanskeligheden kan øges med hvert niveau, kan der forekomme flere fjender og genstande, og indstillingerne og landskabet kan ændre sig lidt, hvert niveau er i det væsentlige en gengivelse af den samme ting.

Scrollere

Det meste af den originale programmering af videospil brugte rulleteknologi til at simulere bevægelse, hvor tegn og objekter faktisk ikke bevægede sig, men snarere så ud til, fordi baggrunden ville bevæge sig. Disse spil var meget typiske for tidlige racerspil, hvor køretøjet sad midt på skærmen, ligesom vejen gjorde. Disse spil får typisk en luftfoto, da rulningen ofte er op og ned, som den originale Gun Smoke eller Heavy Barrel, hvis de ikke er åbne for fuld 360 graders bevægelse.

Side-rullere

Side-scroller-spil er en mere specifik form for scroller-spil, der bevæger sig fra venstre til højre og / eller fra højre til venstre. Disse spil er typisk opdelt i to kategorier: skydespil og vandrere. Skyttere er spil, hvor formålet er at skyde ting, som mange af de klassiske rumskibsspil, og vandrere er spil, hvor det eneste formål er at komme forbi forhindringer. Nogle af de mest populære rullesiderullere er Pitfall, som også var et af de bedst sælgende spil i 1980'erne, og den uendeligt populære Super Mario Bros. Super Mario Bros.-serien ser ud til kontinuerligt at genopfinde og udvikle sidescrollegenren med alle frigivelse siden originalen, og selvom nogle af dem ikke er side-scrollere, er der syv Mario-titler på IGNs 100 bedste spil nogensinde.

Platform spil

Spil som Donkey Kong og de originale Mario Bros., ikke at forveksle med Super Mario Bros.-spil på NES, er eksempler på platformspil. Selvom de er en enkelt skærm og siderullere, kræver spillene, at spillerne hopper fra platform til platform i stedet for at bevæge sig længere mod højre eller blot trykke på op-knappen for at bevæge sig i den retning. Andre bemærkelsesværdige platformspil er Bubble Bobble og Burger Time.

Eventyr

Eventyrspilgenren lægger vægt på udforskning gennem et virtuelt landskab. Eventyrspil præsenterer typisk en enkelt skærm og giver spillerne mulighed for at bevæge sig i fire retninger: op, ned, venstre eller højre, hvoraf hver fører til en helt ny skærm. Mens mange af disse spil ofte lægger vægt på at kæmpe eller samle genstande, krævede 2D-eventyrspilene, at spillerne bevæger sig gennem et virtuelt miljø og udforsker slotte, byer og landskaber. Eventyrspil inkluderer ethvert af Sierra mange peg-og-klik-spil, The Legend of Zelda, Montezuma's Revenge og mange af de tidlige Atari- og Nintendo-spil.