Forskellen mellem generatorer og generatorer

Generatorer og generatorer konverterer begge mekanisk energi fra bilens motor til elektrisk energi. Generatorer blev brugt indtil omkring 1970, hvor de blev erstattet af generatoren, som bruges i biler i dag.

Elektromagnetisk induktion

Generatorer og generatorer arbejder gennem processen med elektromagnetisk induktion. Dette betyder, at et skiftende magnetfelt, hvis det påføres en spole af ledende ledning, vil producere en strøm. Omvendt, hvis der tilføres en strøm til en trådspole, vil den frembringe et magnetfelt.

Generatorer

I biler er generatorer forbundet med en remskive til drivakslen. Denne remskive spinder en trådspole, kaldet ankeret, inde i et magnetfelt. Der oprettes elektricitet, der kan bruges til at drive bilens elektronik.

Generatorer

Generatorer fungerer på samme måde som generatorer. Den største forskel er, at i en generator er ankeret statisk, og magneten drejes for at producere strømmen.

DC og vekselstrøm

Mens generatorer producerer en jævnstrøm (DC), producerer generatorer en vekselstrøm (AC). Det betyder, at strøm genereret af en generator skal konverteres til DC, før den kan bruges.

Effektivitet

Mængden af ​​strøm produceret af en generator afhænger af, hvor hurtigt motoren kører. Generatorer har lettere ved at producere maksimal strøm, da den tungere anker er fast, og den lettere magnet drejes. Generatorer kan drive det meste af en bils elektronik, selvom motoren kører i tomgang, hvilket er hovedårsagen til, at de bruges i biler i dag.