Få Retro med en klassisk Mac Finder Clone til moderne MacOS

Går du glip af de gamle dage med en ultra-simpel Finder-oplevelse på Macintosh? Du ved, langt tilbage i System 6 og System 7, da der ikke var nogen visuel kompleksitet til brugergrænsefladen i Finder, ikke mange funktioner, var det bare en simpel filsystem browser.

Yearn ikke mere, fordi du kan få den super simple Classic Macintosh Finder oplevelse lige nu på MacOS og Mac OS X! Godt, alligevel.

Classic Mac Finder er et sjovt open source-projekt, der sigter mod at genskabe den klassiske Macintosh System Finder-oplevelse til moderne Mac OS-systemudgivelser. Det er et igangværende arbejde og vil derfor ikke tilbyde en komplet klassisk Mac Macerder-oplevelse af enhver form for fantasi, men det er helt sikkert sjovt at legetøj med, og hvis du er en gammel Macintosh-bruger, vil du uden tvivl komme i kontakt af nostalgi fra at lege med appen og bruge den til at navigere i din moderne MacOS-installation.

Classic Mac Finder kører som enhver anden app (som den moderne Finder også forresten), så du kan køre den parallelt med alt andet, der foregår med din Mac, herunder den moderne Finder. Du får bare et simpelt retro udseende Finder sammen for turen også.

  • Få Classic Mac Finder fra udvikleren her

Classic Mac Finder er et igangværende arbejde, og fordi det er open source, kan du altid deltage i udviklingsindsatsen, hvis du føler dig så inspireret.

Hvis det hælder din fløjte til noget retro Apple sjov, kan du også få et spark ud af at køre Classic Mac OS i en webbrowser (eller Hypercard også) og gennemse vores andre retro-postarkiver. Der er masser af nostalgiske computervurderinger, du kan endda genoplive en gammel støvig Macintosh fra dit skab ved at downloade den gamle Macintosh-software og give den en chance igen, eller hvis du er delvis til at være moderne, kan du bare anvende nogle ændringer til Mac OS X Finder for at opnå et mere klassisk udseende, samtidig med at vi bevarer alle de fantastiske nye moderne funktioner, vi er kommet til at kende og elske.

Har andre interessante eller sjove retro computing oplevelser at dele? Send os en mail eller lad os vide i kommentarerne nedenfor!