Sådan opdateres WatchOS på Apple Watch

Opdatering af et Apple Watch til en ny version af watchOS er meget nemt, men hvis du aldrig har gjort det, før du måske finder det anderledes end andre Apple-enheder som opdatering af iOS og Mac OS. Den primære forskel er, at opdatering af WatchOS ikke er gjort på Apple Watch selv, men i stedet er det startet på iPhone, som Apple Watch er parret med. Udover det er det utrolig simpelt, og du bør finde det kendt.

Ligesom al anden hardware anbefales det at opretholde opdateret systemsoftware til at opretholde nye funktioner, optimal ydeevne og stabilitet, så lad os lære at downloade og installere opdateringer til Apple Watch.

Apple Watch Update Krav

Før du kan opdatere watchOS, skal du betyde de grundlæggende krav til opdatering af Apple Watch, de er som følger:

  • Den iPhone, som Apple Watch er parret med, skal være i nærheden, den bruges til at downloade og installere WatchOS-opdateringen
  • Den parrede iPhone skal være på wi-fi
  • Strøm oplader til Apple Watch, med Apple Watch plugget ind (dette er nok den største ulejligheden ved opdatering af Apple Watch)
  • Mindst 50% opladning på Apple Watch eller større er nødvendig

Selvfølgelig skal der også være en softwareopdatering til rådighed for WatchOS, ellers er der ikke noget at opdatere.

Sådan installeres og opdateres WatchOS på Apple Watch

Forudsat at du har de grundlæggende krav, der er opfyldt ovenfor, kan du hurtigt downloade, installere og opdatere WatchOS på ethvert Apple Watch:

  1. Slut Apple Watch til sin strømkilde, hvis du ikke har gjort det endnu
  2. Åbn Apple Watch-appen fra den parrede iPhone
  3. Vælg fanen "My Watch"
  4. Vælg "Generelt" og "Softwareopdatering" i Apple Watch-appen - det ser meget godt ud af den generelle iOS-opdateringsmekanisme, men den er specifik for Apple Watch
  5. Når opdateringen til Watch OS vises, skal du vælge "Download & Install"
  6. Du accepterer Servicevilkårene og venter på opdateringen for at downloade og installere på Apple Watch

Apple Watch viser et  Apple-logo med en statuscirkel, der roterer rundt om det for at angive, hvor i installationsprocessen Watch OS Update er. Det kan tage et stykke tid, selv for relativt små opdateringer, så vær tålmodig for Apple Watch at opdatere. Afbryd ikke WatchOS-opdateringsprocessen, ellers kan du få det frygtede (!) Røde udråbstegn på Apple Watch, som kræver, at enheden besøger en Apple Store eller et servicecenter.

Når WatchOS er færdig med at opdatere, vil Apple Watch genstarte sig med den nyinstallerede opdatering installeret, og opdateringen forsvinder fra afsnittet "Softwareopdatering" i Apple Watch-appen på iPhone.

Åh og forresten blev de første versioner af watchOS mærket som "Watch OS", men Apple justerede kapitaliseringen og fjernede pladsen, så Watch OS er nu "watchOS" med små bogstaver w (ligesom iOS har en lille bogstaver i) . Således, om du ser Apple Watch-systemsoftwaren kaldet WatchOS, watchOS, Watch OS eller Apple Watch OS, er det alt det samme.