Find store filer i Mac OS X med Søg

Uanset om du har det nøjagtige, når harddiskpladsen er lav, eller du bare spekulerer på, hvor meget diskplads der er gået, er det nemt at finde store filer i Mac OS X ved hjælp af de indbyggede søgeværktøjer. Du behøver ikke bruge tredjepartsværktøjer her, i stedet vil du stole på søgoperatører og den fremragende Spotlight-lokaliseringsfunktionalitet, der er et kerneegenskab for alle Mac'er.

Hvis du aldrig har brugt disse specifikke funktioner i Macsøgningsfunktionen før, finder du det nemt at gøre, bare følg disse trin for at finde filer og elementer baseret på deres størrelse.

Sådan finder du elementer baseret på filstørrelse på en Mac

Dette virker for at finde store filer og genstande i alle versioner af OS X:

  1. Fra Mac OS X-skrivebordet skal du åbne et nyt Finder-vindue
  2. Hit Command + F for at hente Søg
  3. Klik på "Kind" filter og vælg "Other", og vælg derefter "File Size" fra attributlisten
  4. Klik på det andet filter og vælg "er større end"
  5. I det tredje rum skal du indtaste størrelsen for at søge efter noget større end (ex: 100) og vælge enten MB eller GB som det endelige filter

Fil- og applisten nedenfor opdateres automatisk, da noget større end den angivne filstørrelse findes på harddisken. Sørg for, at "Denne Mac" er valgt, hvis du får begrænsede resultater, selvom du også kan bruge søgebegrænserne til at finde store filer indeholdt i enkeltmapper eller brugermapper.

Denne funktion er den samme i alle versioner af OS X.

Vil du bruge denne funktion til at spore store filer ofte? Klik på "Gem" knappen i øverste højre hjørne, og du vil konvertere filstørrelsesøgningen til en smart mappe, der nemt kan nås fra sidebjælken for nem fremtidig hentning, plus den mappe opdateres løbende kun med store filer, hvilket gør det til en meget nyttig måde at øjeblikkeligt finde noget stort emne, der ligger rundt på en Mac.

Hvis du jager ned store filer, fordi du kører med harddiskkapacitet, må du ikke gå glip af disse tricks for at frigøre diskplads på enhver Mac. Selvom du ikke har et stort behov for mere diskkapacitet, er det ret garanteret, at du kan bruge et tip eller to fra denne liste for at finde og genoprette en disk kapacitet.

En meget almindelig pit med enorme filer er mappen Downloads, som ofte indeholder .dmg .zip og andre downloadede elementer, der længe siden er blevet glemt, så vær ikke overrasket, hvis du bruger filstørrelsessøgningen og opdager, at mappen bruger meget af diskpladsen, eller det er i det mindste den primære placering af mange store filer. Typisk kan denne mappe ryddes ud med lidt indflydelse, selv om du vil bekræfte indholdet og nødvendigheden af ​​at holde dem omkring dig selv, før du foretager en så drastisk bevægelse.