Hvad er PDF med høj opløsning?

Der er mange potentielle problemer, der kan opstå, når du sender en fil til en printer. Filen kan være for stor til at e-maile, være af lav kvalitet eller synes at være anderledes end modtageren. En PDF i høj opløsning er et ideelt format til udskrivning og kan løse alle disse problemer.

Software

En højopløsnings-PDF kan oprettes fra et antal programmer via udskrivning, lagring eller destillation (destillering bruger Acrobat Distiller). Nogle programmer kræver muligvis plugins eller tilføjelsesprogrammer for at understøtte PDF-eksport.

Størrelse

En fordel ved PDF-filer med høj opløsning er deres relativt små filstørrelser. Jo mere område, der er vektorkunst i stedet for fotos, jo mindre (endnu højere kvalitet) vil PDF-filen være.

Anvendelser

PDF i høj opløsning kan også bruges til at give farveseparationer til printere for at undgå potentielle forberedelsesgebyrer. Typisk er en udskrivningsklar PDF imidlertid sammensat.

Komplet PDF

En "komplet" PDF indeholder alle de oplysninger, der er nødvendige for at udskrive filen nøjagtigt som beregnet. Skrifttyper, importeret grafik og oplysninger om sidelayout er alle indlejret i PDF-filen.

Kompakt PDF

En "kompakt" PDF bruger forskellige komprimeringsmetoder til at oprette en mindre fil. Da mange servere og e-mail-programmer typisk lægger et loft på afsender- og modtagerfilstørrelser, er det undertiden nødvendigt at oprette en kompakt PDF.

Overvejelser

Selvom en PDF's egenskaber varierer afhængigt af programmet, indstillingerne og metoden, der bruges til at oprette dem, kan nogle redigeres af modtageren, hvilket kan spare tid med filproblemløsning.