Sådan loddes en Mini USB-port til et printkort

Mini USB-port (Universal Serial Bus) -portstik bruges i mobiltelefoner, kortlæsere, digitale kameraer og bærbare musikafspillere. Mini USB-portstik er installeret på printkort og kræver, at du udøver omhyggelig lodningsteknikker, når du lodder dem til sådanne kort. Uforsigtig lodning af stifter og fødder ved at anvende for meget lodde på en given samling kan forårsage kortslutning mellem dem, især stifterne. Valg af loddejernets effekt og spidsstørrelse er af største betydning, når lodning af mini-USB-portstik til kredsløbskort.

Elementer, du har brug for

  • Bordstropsforstørrelsesglas med indbygget lys (elektronikforsyningsbutikker)

  • Flaske loddefluks (butikker med elektronisk forsyning)

  • 1 rundt tandstikker

  • Rulle af harpiks-kernelodning (elektroniske forsyningsbutikker)

  • 15-watts blyantformet loddejern med ultrafin spids

Åbn flasken med loddefluks og dypp spidsen af ​​et rundt tandstikker i fluxen, indtil spidsen af ​​tandstikkeren er våd, men indeholder ingen faktisk dråbe af flux. Rør forsigtigt ved hver af mini-USB-loddepladerne på printkortet med spidsen af ​​tandstikkeren, så du får lige nok af strømmen til at dække hver af dem, indtil den er våd. Lad ikke fluxen våde printkortmaterialet mellem metallodningspuderne.

Klem et justerbart forstørrelsesglas fast på kanten af ​​bordet eller arbejdsbænken, hvor lodningen finder sted. Placer det direkte over printkortet, så mini-USB-loddetuderne er synlige gennem linsen. Juster forstørrelsesglasset, indtil du kan se alle elektroderne komfortabelt.

Sæt mini-USB-portstikket på printkortet. På dette tidspunkt skal loddefluksen have tørret lidt og vil have en let klæbrig konsistens. Dette hjælper med at holde mini USB-portstikket på plads på tavlen, mens du lodder den indledende fod. Mini USB-portstikket skal placeres, så de fem små ben på bagsiden er i linje med de fem små loddestifter på printkortet. Også de fire små runde fødder skal være opstillet med deres puder.

Lad 15-Watt loddekolben varme op ca. 15 til 20 minutter for at nå maksimal driftstemperatur. Lige før du begynder at lodde, skal du berøre spidsen af ​​loddetråden til spidsen af ​​loddejernet, og lad spidsen af ​​jernet blive fuldt belagt med et tyndt lag lodde. Inden for elektronik kaldes dette nødvendige trin "at tinde spidsen."

Hold loddetråden i den ene hånd, og loddejernet i den anden. Sænk forsigtigt spidsen af ​​loddejernet på en af ​​fødderne på mini USB-portstikket, helst en, der er tæt på stikkets åbne ende, ikke nær de fem små ben bagpå. Rør spidsen forsigtigt mod foden, og lad den ikke varme op i mere end fem sekunder. Når spidsen af ​​loddejernet berører foden, sænk spidsen af ​​loddetråden, indtil den kort berører den opvarmede fod. Lad lige nok loddemetal flyde, så det dækker foden og puden på printkortet, og løft dem begge væk med en direkte opadgående bevægelse. Lad denne samling køle af i ca. to minutter, før den næste fod loddes.

Lod den anden fod af mini-USB-portstikket ligesom med den første, og lad den køle af i to minutter, før du lodder de sidste to fødder til deres kredsløbslodningspuder. Afslut ved at lodde de sidste to fødder, så de kan køle af i to minutter hver efter lodning.

Lod hver af de fem bageste ben på mini USB-portstikket på deres små kredsløbslodningspuder, og lad det gå i to minutter, før de går videre til det næste. Når du lodder disse små stifter, skal du holde loddetangsspidsen i en 45 graders vinkel og lade den skrå overflade af spidsen ligge over længden af ​​den lille fod i slutningen af ​​hver stift. Lad ikke mere end fem sekunder opvarme hver af benene. Rør forsigtigt spidsen af ​​loddetråden, og lad en meget lille mængde lodde strømme over stiftfoden og dens pude på printkortet. Når loddet begynder at strømme på begge dele, skal du løfte både loddetråden og loddespidsen lige opad og væk. Lod hver af de andre fødder, og sørg for, at der ikke løber lod mellem pinpuderne. Du skal være i stand til at se bare kredsløb mellem hver af de loddede stifter.

Fjern forsigtigt små loddespletter, der ved et uheld kan være dannet mellem to af de fem bageste ben under lodning. For at fjerne det skal du blot bruge spidsen af ​​en synål til forsigtigt at skrabe loddesprøjten ud mellem de to ben.

Tips

Mini USB-portstik er klassificeret som SMD (Surface Mount Device) -teknologi. SMD håndlodningsteknikker gælder for dem.

Advarsler

Lad altid mindst to minutter afkøle hver loddeforbindelse. Der er en lille plastskilleindsats i mini-USB-portstikket, der kan blive overophedet og smelte, hvis der kontinuerligt påføres varme på fødderne eller stifterne uden en pause imellem, hvilket kræver, at du starter forfra med et nyt mini-USB-portstik.