Sådan laver du et videoklip

Elementer, du har brug for

  • Kamera

  • Computer

  • Videofilm

  • Redigeringssystem

Videoklip er i det væsentlige korte videosekvenser, der bruges til underholdning eller uddannelsesmæssige formål. Videoklip er blevet en populær form for medier i de senere år takket være videodelingswebsteder, såsom YouTube og Daily Motion, der giver brugerne mulighed for at sende deres videoer på Internettet, så folk over hele verden kan se dem. Populære måder at fremstille videoklip på er at bruge originale optagelser, som du selv filmer, eller redigere eksisterende optagelser, der passer til dine behov.

Tænd for dit kamera, og begynd at filme. Moderne teknologi har gjort optagelse af video til en nem proces. Du kan gå den traditionelle rute og bruge et videokamera, eller du kan bruge videofunktionen på dit digitale kamera, dit webcam eller endda din mobiltelefon.

Gå til trin 4 for at lave en video ved hjælp af eksisterende optagelser.

Overfør din video til din computer. Overførsel af digital video til din computer er en simpel proces. Sæt dit kamera på din computer med et USB-kabel, eller sæt kameraets hukommelseskort i en kortlæser. (Kortlæsere er indbygget i mange computere eller kan købes separat.) Overførsel af video fra et bånd kræver en FireWire-forbindelse eller et specielt stykke hardware for at konvertere videoen til digitalt format til brug på din computer.

Åbn dit redigeringsprogram. Mange computere har allerede et redigeringsprogram installeret, når du køber dem fra butikken, men der er mange muligheder for denne type software. Programmet på din computer giver dig dog mulighed for at foretage grundlæggende redigeringer og er tilstrækkeligt til enkle videoklip.

Importer din video til dit redigeringsprogram. Videoen forbliver i et område, hvor du kan se dine medier, før du indsætter det i tidslinjen. Du kan også se billeder og lyd, som du har importeret til programmet til det pågældende projekt.

Indsæt et videoklip på tidslinjen. Du kan nu redigere videoen for længde og anvende digitale filtre for at ændre videoen. Brug knapperne "Mark In" og "Mark Out" for at vælge, hvilket segment af videoen du vil bruge, resten af ​​klippet vises ikke i din video.

Indsæt flere klip efter behov, og tilføj derefter titler eller musik for at færdiggøre din video.

"Producer" din video. Når du er færdig med alle redigeringer, skal du producere din video. Klik på fanen "Producer" (eller lignende titel). Vælg videoformat og størrelse, og vent på, at din gemte video gengives.

Tips

Sørg for at kende dit kameras grundlæggende funktioner. Lær om Power, Record og Playback-funktionerne og alt andet, som dit kamera muligvis er udstyret med.

Brug et stativ, hvis du planlægger at lave en professionel video.

Undgå at centrere dit motiv midt i billedet. Dette er endnu et tegn på en amatørvideo.