Hvordan får jeg adgang til Windstream Phone Records?

Windstream Communications leverer DSL Internet, Dish Network Television, fastnet og trådløs telefontjeneste til tre millioner landkunder i 23 stater. Windstream registrerer detaljerede fortegnelser over hver kundes telefonforbrug, hvilket er nyttigt, når du har brug for at bevise datoer og tidspunkter for foretagne eller modtagne opkald. Windstream-kunder kan få adgang til telefonoptegnelser på flere måder.

Trin 1

Gennemgå dine gamle telefonregninger. Månedlige faktureringsopgørelser indeholder en detaljeret liste over alle opkald - medmindre kunden specifikt beder om ikke at have en side med opkaldsoplysninger af hensyn til fortroligheden. Hvis du har mistet en papirregning eller har papirløs fakturering på din konto, skal du gå til trin 2.

Trin 2

Opret en brugerkonto på Windstreams websted. Når du er logget ind, kan du søge efter et bestemt datointerval, gennemgå opkaldsposterne og udskrive en kopi. Hvis du ikke har en online-konto eller har brug for poster, der er mere end seks måneder gamle, skal du fortsætte til trin 3.

Trin 3

Ring til Windstream Communications kundeservice på 1-800-347-1991 og bede en repræsentant om at sende dig en Call Detail Report (CDR). Du kan også gøre dette personligt på dit lokale Windstream-kontor.

Trin 4

Besvar en række bekræftelsesspørgsmål og / eller angiv din pinkode for at bevise, at du er den faktiske kontoindehaver.

Trin 5

Spørg kundeservicemedarbejderen, hvis du skal levere yderligere dokumenter til behandling af din CDR-anmodning. Dette er nødvendigt i situationer, hvor dit navn muligvis ikke er på kontoen, men du har en skriftlig tilladelse fra kontoindehaveren.

Få navnet og den direkte udvidelse af den kundeservicerepræsentant, du talte med, og noter datoen for din CDR-anmodning. Mens telefonoptegnelser skal sendes til dig inden for 30 dage, skal du muligvis følge op med Windstream, hvis posterne ikke er ankommet inden for en måned.