Sådan får du adgang til trådløse routerindstillinger

Adgang til indstillingerne for din trådløse router giver dig mulighed for at foretage ændringer i konfigurationen af ​​dit trådløse netværk og kan hjælpe dig med bedre at sikre dit netværk. Ved at forbinde din computer lokalt til din router kan du se og opdatere alle dine routerkonfigurationer direkte via din computers webbrowser. Selvom det kan virke teknisk udfordrende at justere dine routerindstillinger, er det faktisk meget simpelt at gøre og kan gøres på få minutter.

Trin 1

Slut din computer til den trådløse router. Selvom du har adgang til routeren trådløst, er det bedre at bruge et Ethernet-kabel til at oprette direkte forbindelse til din router, så du sikkert kan justere routerindstillingerne. Sæt Ethernet-kablet i det relevante Ethernet-stik på din computer. Sæt den anden ende af kablet i en af ​​de åbne Ethernet-porte på bagsiden af ​​din trådløse router.

Trin 2

Åbn en webbrowser. I URL-adressefeltet skal du indtaste IP-adressen til din trådløse router. Disse oplysninger skal indeholdes i din routers manual. Hvis du ikke kan finde den, skal du indtaste “198.168.1.1” som adresse. Dette er normalt standard-IP-adressen for de fleste routere.

Trin 3

Indtast brugernavnet og adgangskoden til din router. Dette skal også leveres i routerens manual. Hvis du ikke har disse oplysninger, skal du gå til RouterPasswords-webstedet og finde mærket og modellen på din router. Dette websted viser standard loginoplysninger for de fleste trådløse routere.

Du skal nu kunne se dine trådløse routers indstillinger. Du kan konfigurere dine netværksporte samt SSID (trådløst netværksnavn) og adgangskoder.