Hvad er et elektronisk tavle?

Tavlen er sammen med det traditionelle præsentationskort netop blevet elektronisk. Et elektronisk tavle er et interaktivt displaykort, der forbinder til en computer og projektor. Projektoren tillader, at computeroplysninger vises på tavlen og kan manipuleres ved hjælp af en pen, finger eller anden enhed. Elektroniske tavler kan monteres på væggen eller på et gulvstativ.

Fungere

Elektroniske tavler blev udviklet til kontorindstillinger. Nu er disse tavler flyttet over i uddannelsessystemet, så forretnings- og uddannelsesverdenen kan deltage i interaktiv instruktion eller retning.

Størrelse

Størrelserne på de enkelte tavler varierer betydeligt afhængigt af behovet i klasseværelset eller kontoret. En standard elektronisk tavle måler ca. 35 tommer x 50 tommer. Brede paneler elektroniske tavler måler ca. 35 tommer 69 tommer. Større størrelser er også tilgængelige.

Fordele

Elektroniske tavler giver brugerne mulighed for at bevæge sig ud over skrivebordet og præsentere de samme oplysninger for mange mennesker på én gang. Disse værktøjer er gavnlige for demonstrationer i klasseværelset og på kontoret. Whiteboards er farverige værktøjer, der fanger studerendes og professionelle voksnes opmærksomhed. De giver også brugeren mulighed for at gemme oplysninger til senere brug eller henvise til tidligere materiale.

Interaktive tavler kan bruges til fjernundervisning, hvor personer ikke behøver at være i det fysiske klasseværelse eller kontor. Whiteboards er i stand til at vise billeder fra dokumenter, videofiler og dokumentkameraer, hvor information kan vises og markeres. For eksempel kan et diagram af laboratorieprøver placeres på tavlen, hvor mærkning og skriveværktøjer er aktiveret. Elektroniske tavler tillader også gruppe-brainstorming-sessioner, hvor noter kan noteres og gemmes, mens du går.

Ekspertindsigt

Elektroniske tavler er et frø til motivation for studerende i grundskole og gymnasium, ifølge Mary Ann Bell, assisterende professor i biblioteksvidenskab ved Sam Houston State University i Huntsville, Texas. Whiteboards maksimerer computeradgang for grupper som helhed og kan rumme forskellige læringsstile, herunder auditive, sensoriske og visuelle elever, ifølge Bell.

Overvejelser

Selvom elektroniske tavler øges i brug, er der nogle overvejelser, man skal huske på. For eksempel er en elektronisk tavle kun lige så gavnlig som den korrekt uddannede bruger. Hvis brugerne ikke har nøjagtig viden om at arbejde med elektroniske tavler, er disse ikke levedygtige værktøjer. Uddannelse og fortsat teknisk support er afgørende for den mest gavnlige anvendelse.

Whiteboards er svære at se, når sollys rammer dem. De skal placeres korrekt med effektive persienner i klasseværelset eller mødelokalet, hvor tavlerne bruges.