Forenkle OS X Finder til at se ud som en Retro Mac OS Classic Style

For mange år siden før Mac OS X var Mac OS Finder meget enklere. Der var ingen værktøjslinje, ingen sidebjælke, ingen drop skygger, og hver mappe åbnet i eget vindue, der kun viser ikoner i den mappe. Det var stort set standard desktopoplevelsen fra Mac OS 1.0 via Mac OS 9, og du kan medbringe mange af den traditionelle forenklet Finder-styling til OS X med nogle få mindre justeringer:

Forenkle Finder

Åbn et Finder-vindue og højreklik på værktøjslinjen, vælg "Skjul værktøjslinje", mens du i samme Finder-vindue rammer Kommando + / for at vise statuslinjen

Ditch Drop Shadows

Brug et gratis tredjepartsværktøj som ShadowKiller til at fjerne skygger fra OS X-vinduer og menuer

Brug grafitudseende

I systemets præferencepanel skal du vælge grafittemaet for at fjerne farveskiltene og dræbe OS-udseendet

Brug Grå Baggrund

Vælg den klassiske "Solid Gray Medium" desktop baggrundsfarve fra Systemindstillinger skrivebord

Skjul Dock

Fra OS X-skrivebordet skal du trykke på Kommando + Option + D for at aktivere automatisk docking, flytte markøren nær bunden af ​​skærmen for at afsløre Dock

Pludselig ser OS X Finder mere ud til retroversioner af Mac OS fra lang tid siden, og hver mappe åbnes også i et nyt vindue, opfører sig som Mac OS System 9 og tidligere.

Mac OS 7 og de nyeste versioner af OS X er nu ikke så langt fra hinanden, er de?

Så går retro er sjovt og alt, men er der en praktisk grund til at forenkle OS X udseende? I nogle tilfælde ja. Deaktivering af vindueskygger og brug af en almindelig farvebakgrund bruger mindre systemressourcer og kan rent faktisk bidrage til at fremskynde ældre Mac'er, selvom de bedst kombineres med nogle andre tips til at trække nyt liv i en gammel OS X-maskine.