Sådan vendes en video sidelæns

Video, der er optaget via et videokamera eller fundet online, er normalt i liggende retning og med højre side opad på skærmen. Hvis du vil ændre orienteringen af ​​en video, som f.eks. At vende den sidelæns for en dramatisk effekt eller et andet formål, kan du bruge et program med orienteringsværktøjer. Mens mange af de programmer, der leverer disse værktøjer, er designet specielt til at ændre videoorientering, giver nogle videoredigeringsprogrammer også værktøjer til at vende video sidelæns.

Download og installer Turn Clip for at tilføje videoflipefunktioner til Apples iMovie-videoredigerer. Når Turn Clip er installeret på din computer, skal du åbne værktøjet ved at klikke på knappen "Rediger", der vises på preview-skærmen. Klik på "Video FX" i menuen "Rediger", vælg "Drej klip", og vælg en retning for at vende videoen.

Brug det indbyggede spejlværktøj, der findes i Windows Movie Maker, til at vende videoen sidelæns. Du kan få adgang til værktøjet i ved at klikke på "Værktøjer" og derefter vælge "Videoeffekter." Fra listen "Effekter" skal du vælge "Roter 90" for at rotere videoklippet til venstre eller "Roter 270" for at rotere klippet til højre.

Download programmet Free Video Flip and Rotate til Windows-systemer. Installer programmet på dit system, start programmet, og importer den video, du vil vende sidelæns, ved at gå til "Filer> Åbn". Klik på en af ​​de syv knapper, der vises på skærmen for at rotere videoen i den retning, der vises på knapbilledet.

Hent BitPlayer Media Player til Mac-systemer. Åbn BitPlayer, og gå til "File" og "Open" for at begynde at afspille den videofil, du gerne vil vende sidelæns. Når som helst, mens videoen afspilles, skal du klikke på "Vindue" og vælge "Vis info", og derefter trykke på "Kommando + I." Gå til fanen "Vis" i det vindue, der åbnes, klik på en af ​​retningsknapperne, der vises på skærmen for at rotere videoen sidelæns, og gå derefter til "Filer> Eksporter film" for at gemme den ændrede videofil.