Mars Curiosity Rover er dybest set en PowerMac G3 med hjul

Vi vidste allerede, at NASA brugte mange Mac'er under Mars Curiosity landing begivenheden, men hardcore Mac geeks vil være interesseret i at vide, at Rover selv kører på både hardware og software, som Apple brugte ikke kun i forbrugere Macs af yesteryear, men at Apple bruger stadig i dag!

Faktisk er opsætningen så velkendt, at ExtremeTech kalder Mars Curiosity Rover "en Apple Airport Extreme ... med hjul", men for dem, der har brugt Mac'er lang nok, opdager de, at Rover er stort set som en PowerMac G3 fra slutningen af ​​90'erne. Dette er nogle af de mere interessante tekniske specifikationer af nysgerrighedsroveren:

  • PowerPC 750 CPU kører ved 200Mhz, kendt som G3 af Mac-brugere
  • 256 MB RAM
  • 2 GB flash storage (SSD)
  • 17 1600 × 1200 (2-megapixel) kameraer
  • VxWorks operativsystem, som også styrer Apple Extreme Wireless routere

Der er også masser af lasere, detektorer og andre tekniske instrumenter om bord, men det forgrener sig væk fra siden, der er kendt for Apple fans. Hvis du leder efter nogle specielt geeky weekend læsning, gå ikke glip af ExtremeTechs artikel på Rover's tekniske side, det er gode ting.

Så, Mars Rover, det er dybest set en Mac på hjul! Hvor sej er det? Helt Mac-opsætning, hvis jeg har set en, kan ikke slå Mars!