Dele af en espressomaskine

Espresso er en stærk kaffe tilberedt ved at tvinge kogende vand gennem formalet mørkristet kaffe. De første espressomaskiner dukkede op i Italien før 1900. Mere end et århundrede senere fås espressomaskiner på forbruger- og serviceindustriens markeder i forskellige størrelser og modeller, lige fra kompakte og lette maskiner til brug derhjemme til edb-professionelle udstyr til brug ved sociale arrangementer og i restauranter og caféer. Hoveddelene i en espressomaskine er filteret eller "portafilteret", varmeveksleren eller kedlen, reservoiret og pumpen.

Porta-filter

Porta-filteret kaldes også filterholderen og er ansvarlig for at holde den malede kaffe. Det ligner en lille metalkurv, og den kan fjernes helt fra maskinen. Malet kaffe anbringes i kurven, som er fastgjort til et stort metalhåndtag. Espressoen strømmer ud fra to tude placeret under portafilteret. Når du lægger malet kaffe i portafilterets kurv, er det vigtigt at lægge pres på den og pakke den lidt ned. Dette hjælper med at forbedre kaffesmagene.

Reservoir eller tank

Reservoiret er koldt vandlager inde i espressomaskinen. Det er nødvendigt at kontrollere vandstanden i reservoiret, før der tilberedes kaffe. I små espressomaskiner er reservoiret ofte aftageligt. Det er ikke en tryktæt komponent i maskinen. Professionelle maskiner har generelt en blødgøringsmiddelkomponent eller et filter inde i reservoiret for at undgå dannelse af kalk.

Pumpe

Pumpen fører vandet fra reservoiret til bryghovedet eller filteret, der passerer gennem varmeveksleren. Pumpen er strømdrevet, og det er det støjfremkaldende element i en espressomaskine. Det hjælper med at skabe det pres, der er afgørende for espressoproduktionsprocessen. Det italienske ord espresso betyder faktisk i det væsentlige "pres", "presset" eller "presset ud."

Varmeveksler eller kedel

Varmeveksleren er en glødetråd, et metalrør tilsluttet elektricitet, der er ansvarlig for opvarmning af vandet, der kommer fra pumpen for at producere espresso. Varmevekslere er ofte almindelige dele af større og professionelle espressomaskiner. Hjemme-espressomaskiner har generelt en lille kedel, hvor der hældes vand inden kaffen tilberedes. Fordelen ved en kedelmodel er, at den ikke genopvarmer vand, som f.eks. Varmevekslingsmaskinerne. I begge modeller regulerer en termostat den temperatur, der er nødvendig for at producere espresso.