Sådan aktiveres sikker tilstand fra kommandolinjen på en Mac

Fejlfinding af komplekse problemer på en Mac kan være udfordrende som det er, og hvis du nogensinde konfronteres med nogle komplekse situationer, kan du finde kommandolinjen for at låne en stor hånd. I dette tilfælde kan avancerede brugere starte en Mac i sikker tilstand ved brug af nvram-værktøjet, et værktøj, der giver brugerne mulighed for direkte at manipulere firmwarevariabler. Vi bruger nvram til at aktivere sikker opstart helt igennem kommandolinjen, hvilket forhindrer en bruger i at bruge standard Mac-metoden til at starte i sikker tilstand ved at holde en Shift-tast nede ved systemstart af OS X. Dette åbner døren for fjernadgang aktivering af sikker tilstand og forbedret fjernfejlfinding og for en række scripting applikationer.


Dette er et trick med temmelig avanceret applikation, så de fleste brugere aldrig behøver at bruge dette. Ikke desto mindre tillader nvram-kommandoen virkelig fjern fejlfinding, eller i situationer, hvor der er et problem med et Mac-tastatur og USB-grænseflader, der forhindrer Shift-tasten til at blive brugt til sikker opstart som det er normalt.

Kommandosekvensen for at aktivere sikker tilstand via terminalen med nvram er som følger:

sudo nvram boot-args="-x"

Bemærk, at dette anvender et opstartsargument, så sikker tilstand er indstillet til altid at være aktiveret, hvilket betyder, indtil den er blevet specifikt deaktiveret igen, vil hver boot være "sikker" med alle de medfølgende begrænsninger.

Når din fejlfinding er afsluttet, vil du fjerne boot-arg fra firmware, så Mac'en kan starte som normalt og opføre sig som normalt igen, det kan gøres ved at rydde boot-args med følgende kommandostreng:

sudo nvram boot-args=""

Du kan også kontrollere de nuværende nvram boot argumenter med følgende kommando:

nvram boot-args

Hvis det er ryddet, vil du se en fejlmeddelelse, der angiver, at der ikke er fundet en variabel.

Dette kan selvfølgelig bruges direkte fra den lokale terminal i OS X, men for at kunne bruge denne nvram-kommando til fjernstyringsformål på en anden maskine, skal mål Mac'en have aktiveret SSH-serveren til at tillade fjernadgang til at logge på Administrer Mac'en.

-x boot-arg kan også bruges sammen med -v argumentet til at kombinere opstart sikker tilstand med altid opstart verbose mode, selvom hvor nyttig verbose opstart er på en fjernstyret Mac er tvivlsom.

Jeg har måttet bruge dette trick, når du fejler en Mac med mystisk fejlagtig adfærd, der havde funktionsdygtige tastaturer og USB-grænseflader, i sidste ende blev det opdaget, at Mac'en havde vandkontakt, og maskinen blev efterhånden genoprettet efter udtørring. I så fald var fejlfindingstrikene ikke nødvendige, men der er mange situationer, hvor de ville være.