Sådan stopper du generende opkald

En af de mest irriterende ting på en persons dag kan være det uønskede telefonopkald. Plage- eller irritationsopkaldet kan være foruroligende, og det ser altid ud til at komme på det mest uhensigtsmæssige tidspunkt. Der er en række trin, du kan tage, dog for at begrænse eller eliminere generende opkald helt.

Få dit hjem-, virksomheds- og mobiltelefonnummer på det føderale registreringsnummer. For at placere dit nummer i registreringsdatabasen skal du gå til www.donotcall.gov eller ringe (888) 382-1222. Regeringen oprettede dette register i 2003 for at give forbrugerne mulighed for at stoppe telemarketingopkald. At sætte dit nummer på denne liste stopper mest, men ikke alle, generende opkald til dit hjem. Det nationale opkaldsregister gælder for enhver plan, program eller kampagne, der sælger varer eller tjenester eller anmoder kunder. Det begrænser ikke opkald fra politiske grupper, velgørenhedsorganisationer eller telefoninspektører.

Bed telemarkedsførere om at fjerne dig fra deres opkaldsliste, hvis de fortsætter med at ringe til dig 31 dage efter, at du har sat dit nummer i Registreringsdatabasen. Hvis de fortsætter med at ringe, kan du indgive en klage til Federal Trade Commission. Du skal bruge den dato, hvor du fik opkaldet, og enten navnet eller telefonnummeret på det firma, der ringede til dig. Gå til www.donotcall.gov for at indgive en klage.

Forespørg dit telefonselskab om tjenester, der er tilgængelige for at hjælpe dig med at screene opkald. En af dem kan være prioritetsopkald, en tjeneste, der giver dig mulighed for at tildele en speciel ring til op til 10 numre fra de opkald, du helst vil besvare. Resten dirigeres derefter til telefonsvarer. En anden service tilgængelig fra de fleste telefonselskaber er opkalds-ID. Dette giver dig mulighed for at se navnene og numrene på dine opkaldere, og du kan vælge, om du vil svare på telefonen eller ej.

Kontakt forretningskontoret i dit lokale telefonselskab for at finde ud af, hvad dets politik er for håndtering af uanstændige eller truende opkald, hvis du får dem. Nogle virksomheder råder dig til at indgive en rapport til politiet. Andre virksomheder opretter en fælde eller opkaldssporing på din linje for at hjælpe dig med at identificere den, der ringer op.

Prøv først at lægge på den, der ringer op, hvis du selv vil prøve at chikanere eller uanstændige opkald. Deltag ikke i nogen samtale. Du kan lade din telefonsvarer eller din telefonsvarer og hente alle opkald.

Få en anden linje med et nyt nummer, lad det være unoteret, og giv det kun til folk, du stoler på. Giv telefonselskabet besked om ikke at give nummeret til nogen. Brug dit gamle nummer til at registrere chikanernes opkald, og opbevar disse opkald som en registrering, der skal gives til telefonselskabet eller politiet.