Sådan forhindrer du gatekeeper at tænde automatisk i Mac OS X

Gatekeeper er en sikkerhedsfunktion indbygget i Mac OS X, som hjælper med at forhindre uautoriserede applikationer og kode fra at køre på en Mac. De fleste brugere har stødt på Gatekeeper før, når de går til at åbne et program, der er downloadet fra internettet, hvor du kan se en "App kan ikke åbnes, fordi den kommer fra en uidentificeret udvikler" fejlmeddelelse. Fordi Gatekeeper er en værdifuld sikkerhedsfunktion, skal næsten alle Mac-brugere lade den være aktiveret, men nogle avancerede OS X-brugere, udviklere og systemadministratorer skal muligvis deaktivere Gatekeeper. Mens du kan gøre det, vil brugerne opdage, at gatekeeper genaktiverer sig efter en 30 dages periode er bortfaldet, hvilket i grunden betyder, at Gatekeeper vil tænde sig selv, selvom den er slukket.

Dette er en sikkerhedsfunktion kaldet 'Auto Rearm', og det er en ny tilføjelse til Gatekeeper i MacOS Sierra, OS X El Capitan og Yosemite, men med en lille indsats kan den automatiske aktivering også deaktiveres.

Deaktivering af gryderens auto-bakm funktion i Mac OS X

Med en standardkommandostreng kan du forhindre Gatekeeper i at genaktivere sig selv, efter at den er blevet deaktiveret i 30 dage. Dette gælder for moderne versioner af Mac OS X, men er kun relevant for avancerede brugere.

Åbn Terminal Application (/ Applications / Utilities) og indtast følgende kommandostreng:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.security GKAutoRearm -bool NO

Træk tilbage og indtast administratorpassordet som sædvanligt. Dette forhindrer Gatekeeper i at vende sig tilbage igen efter 30 dage næste gang du slukker for funktionen i indstillingerne eller fra kommandolinjen.

Genaktivere Gatekeeper AutoRearm med standardindstillinger i Mac OS X

For at gå tilbage til standardindstillingen og returnere Gatekeeper til den automatiske reaktiveringsevne efter 30 dage, skal du blot indtaste følgende kommandostreng i terminalen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.security GKAutoRearm -bool YES

Gå igen igen og indtast en administrator adgangskode, Gatekeeper vil tænde sig igen som planlagt.

Skal den gennemsnitlige bruger gøre dette? Nej. Selv for avancerede brugere kan dette betragtes som noget ekstremt, og måske kan en bedre tilgang være at gå om at tilføje Gatekeeper-undtagelser manuelt til apps efter behov, eller bare bruge bypass-metoden via Systemindstillinger, når en app opstår af Gatekeeper.

Hoveder op til JonsView for at opdage denne standardkommando.