Sådan oprettes en cd automatisk

Visse cd'er har mulighed for automatisk at køre, når de er placeret i din computers diskdrev. Dette inkluderer musik-cd'er og nogle software-cd'er, der muligvis har den indbyggede mulighed for automatisk afspilning. Dette gør det muligt for en musik-cd at starte din foretrukne medieafspiller og begynde at afspille musik. Dette gør det også muligt for spil- eller software-cd at starte spillet eller programmet, så snart disken læses. Du kan konfigurere dine Windows AutoPlay-indstillinger til automatisk at køre afhængigt af den medietype, computeren registrerer på din CD.

Windows XP

Trin 1

Dobbeltklik på ikonet "Denne computer" på skrivebordet.

Trin 2

Find ikonet til dit diskdrev. Dette vil normalt blive vist under "Enheder med flytbar lagerplads."

Trin 3

Højreklik på dit primære diskdrev, og vælg "Egenskaber" i menuen.

Trin 4

Naviger til fanen "AutoPlay". Her vil du se de aktuelle Autorun-indstillinger for cd'er med forskellige medietyper.

Trin 5

Vælg en medietype i rullemenuen. For eksempel kan du vælge "Music CD", hvis du vil ændre den måde, en musik-CD spiller på, når du indsætter den i dit diskdrev.

Trin 6

Placer et mærke ud for "Vælg en handling, der skal udføres".

Trin 7

Klik på den handling, som du gerne vil have, når du indsætter din CD i diskdrevet. For eksempel kan du vælge "Afspil lyd-cd" til en musik-cd i den medieafspiller, du vælger.

Klik på "Anvend" og derefter "OK" for at afslutte indstillingerne, når du har foretaget ændringer i din konfiguration. Næste gang du placerer en cd i dit diskdrev, der inkluderer den medietype, vil den automatisk køre ved hjælp af dine nyligt konfigurerede indstillinger.

Windows Vista og Windows 7

Trin 1

Klik på Start-knappen, og vælg "Kontrolpanel" i Start-menuen.

Trin 2

Vælg "AutoPlay" fra kontrolpanelet.

Trin 3

Marker afkrydsningsfeltet ud for "Brug automatisk afspilning til alle medieenheder", hvis afkrydsningsfeltet ikke allerede er markeret.

Trin 4

Find medietypen fra den angivne liste. For eksempel kan du ændre indstillingerne for en "Audio CD."

Trin 5

Klik på rullemenuen ved siden af ​​medietypen for at se de tilgængelige indstillinger for automatisk afspilning.

Trin 6

Klik på en af ​​indstillingerne i menuen for at gøre det til standardhandlingen for en cd med den medietype. For eksempel kan du indstille standardindstillingen til "Afspil lyd-cd" ved hjælp af en bestemt medieafspiller installeret på din computer.

Klik på knappen "Gem" nederst i vinduet, når du er færdig med din konfiguration. Næste gang du placerer en cd med denne medietype på din computer, bruger Windows dine konfigurerede Autorun-indstillinger til at starte den.