XLS Vs. XLSX

Fra og med Microsoft Excel 2007 er standardfiltypenavnet for regneark .xlsx i stedet for de ældre .xls. "X" i slutningen står for "XML", hvilket betyder Extensible Markup Language - en metode til kodning af dokumenter. Selvom du typisk ikke behøver at se den XML, der bruges til at producere regnearket, vises det som en række overskrifter, tags og data, hvis du gør det. Denne tekst bliver derefter det regneark, du ser, når du åbner Excel.

Automatisk kompression

Hvis du nogensinde har downloadet en "zip" -fil fra internettet, ved du, at den er betydeligt mindre end indholdet i filen. .Xlsx-filtypen gør det muligt for Excel automatisk at komprimere filer ved at "zippe" dem, når du lukker programmet og "udpakke" filerne, når du åbner programmet. Dette betyder, at du sparer plads på harddisken med det nye filformat, da programmet automatisk komprimerer alle filerne.

Datagendannelse

Hvis du åbner en .xls-fil, og der vises en advarsel, der underretter dig om, at filen er korrupt, er der ofte intet du kan gøre for at se filindholdet. Da XML gemmer oplysninger som separate containere i filen - selvom en sektion er beskadiget, kan du stadig åbne filen og se de oplysninger, der ikke er blevet beskadiget.

Funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger

XML gemmer visse oplysninger separat fra dit dokument, såsom kommentarer, noter og skjulte rækker og kolonner. Hvis du vil dele dokumentet med en anden person eller organisation, giver filtypen .xlsx dig mulighed for at gøre disse sektioner usynlige for den anden part. Dette kan være nyttigt, hvis du har brug for at skjule følsomme oplysninger, men ikke ønsker at oprette et helt nyt regneark.

Makrodetektion

Makroer er stykker Visual Basic-script, der kan køres inde fra et regneark. Selvom de ofte er nyttige, kan de bruges skadeligt. .Xls-filtypen fortæller dig ikke, om der er nogen makroer i regnearket, men .xlsx-filformatet gør det, fordi det ikke kan bruges med dokumenter, der indeholder makroer. Regneark med makroer gemmes som .xlsm-filer som standard.