Sådan repareres et printkort

Reparation af et printkort eller PCB kræver diagnosticering på kortniveau samt kompetencer til udskiftning af komponenter. Uden grundig viden om dets komponenter kan det være en skræmmende opgave at diagnosticere et problem med et printkort. I komplicerede kredsløb kan man have brug for et godt oscilloskop for at undersøge signaler på forskellige punkter for at finde problemer med kredsløbskomponenter. Når problemkomponenten er identificeret, skal den udskiftes. Faktisk betyder udtrykket "reparation på kortniveau i det væsentlige at udskifte funktionsdygtige komponenter med gode.

Trin 1

Identificer den funktionsdygtige komponent, og anskaff den udskiftet. I de fleste passive og nogle aktive komponenter, såsom en spændingsregulator, kan en lignende komponent bruges. For en aktiv komponent med en meget specifik funktionalitet, såsom en lydforstærkerchip med høj båndbredde, skal udskiftningen dog være nøjagtig den samme komponent.

Trin 2

Placer printkortet på en plan overflade. Tape den til overfladen fra siderne, så den ikke bevæger sig, mens du arbejder på den.

Trin 3

Tænd varmluftpistolen, og hold den ca. 6 tommer over den komponent, du vil udskifte.

Trin 4

Træk komponenten fra tavlen ved hjælp af en pincet; komponenten skulle have været løsnet ved tryk fra luftpistolen.

Trin 5

Tænd loddejernet, og indstil dets temperatur til 450 grader Celsius.

Trin 6

Sæt kobberfletningen på puderne, hvorfra komponenten er taget ud, og opvarm den ved hjælp af spidsen af ​​loddejernet. Det overskydende lodde på elektroderne absorberes af kobberfletningen.

Trin 7

Rengør elektroderne og de omkringliggende områder med spritservetten.

Trin 8

Juster ledningerne på den nye komponent med elektroderne om bord. Sørg for, at komponentretningen er korrekt.

Forbind alle komponentledningerne med de tilsvarende elektroder på tavlen ved hjælp af loddejernet og loddet.