Regler for at spille marmor

Reglerne for kugler varierer meget fra region til region, og det er ikke ualmindeligt, at der opstilles spil og regler på stedet. Der er dog generelle regler for det grundlæggende spil Ringer, som er det mest klassiske og populære spil i kugler. RInger spilles også i mange turneringer, herunder den årlige National Marbles Tournament, hvor børn fra hele USA konkurrerer om priser og stipendier.

Marmorerne

To til seks spillere konkurrerer i spillet Ringer, der bruger 13 kugler i standardstørrelse og en skydemarmor pr. Spiller. Standardmarmorerne kaldes mibs, fremstillet af glas og måler fem ottendedele af en tomme. Den større skydemarmor måler fra en halv til en fjerdedel af en tomme og kan være lavet af ethvert materiale undtagen stål eller andre metaller.

Vogtere og Weepers

Inden spillet begynder, bestemmer spillerne, hvor mange kugler de vil bruge i spillet, og om de spiller "for fair" eller "for holder." Når du spiller for fair, returneres alle kugler til deres ejer efter spillet. Når man spiller for holder, får vinderen beholde de kugler, han eller hun har vundet.

Spiller overflade

En cirkel er tegnet på en glat, flad overflade og måler 3 til 10 fod i diameter. Tommelfingerreglen er, at jo større cirklen er, desto bedre er spillerne, fordi en bredere cirkel giver et mere udfordrende spil. En lige linje trækkes derefter ud for cirklen, så cirklen bare berører midten af ​​linjen. Endelig tegnes en anden linje ligesom den første på den modsatte side af cirklen.

Hængende

For at bestemme hvilken spiller der skyder først, knæler hver spiller bag en af ​​linjerne og skyder eller kaster en standard marmor mod den anden linje. Dette kaldes forsinket. Den spiller, hvis marmor lander tættest på linjen, går først. Den spiller, hvis marmor ruller næst nærmest linjen, går anden og så videre.

Opsætning

Tretten standard kugler, kaldet "mål" i Ringer, er placeret i midten af ​​cirklen, ofte 3 inches fra hinanden og i form af et plustegn. De kan også arrangeres i form af et X, i en cirkel eller spredt tilfældigt. Målet med Ringer er, at spillerne skal smide deres skydekugler i ringen og slå målene ud. Skydemarmoren skal ikke forlade ringen.

Afspilning og point

Til at begynde med knæler den første spiller fra et hvilket som helst sted uden for cirklen og "knogler ned", hvilket betyder, at mindst en kno berører jorden, da spilleren holder skyttemarmoren i den ene hånd og bruger tommelfingeren til at smide den ind i ringen. Hvis de banker et eller flere mål fra ringen, skyder de igen og fortsætter med at gøre det, indtil de går glip af. Når deres tur er forbi, efterlader de deres skytte i ringen, og den næste spiller begynder deres tur. Et point scorer for hver marmor, der bankes uden for ringen. Spilleren med flest point vinder.