Sådan fejlfindes et Arris Modem 502G

Problemer med Arris 502G-modemet kan betyde, at du ikke har nogen internet- eller telefontjeneste. Arris TM502G er et telefonimodem, der bruges af flere kabelinternetudbydere til Internet- og Voice over Internet Protocol (VoIP) telefontjeneste. At kende nogle grundlæggende fejlfinding kan spare dig for et opkald til en tekniker.

Lys og kabler

Kontroller status for lysene på forsiden af ​​modemet. Strømindikatoren vil altid være tændt, og “Online” lyset lyser konstant, hvis du har forbindelse. Status "Link" og "Telefon" blinker muligvis med mellemrum, hvis den er tilsluttet. Hvis de alle blinker på samme tid, har du muligvis mistet synkronisering med din internetudbyder (ISP). Hvis de alle er slukkede, har du mistet strømmen til dit modem, både elektrisk og batteri.

Brug spidsen af ​​en blyant eller anden ikke-metallisk genstand, og tryk ind i nulstillingshullet, der er placeret på bagsiden af ​​modemmet mellem din Ethernet-kabelport og porten til dit telefonkabel for at genoprette synkronisering. Dette genstarter modemet og giver det mulighed for at prøve en ny forbindelse til din internetudbyder. Frakobling af dette modem nulstiller det i de fleste tilfælde ikke, da det har en batteribackup.

Sørg for, at netledningen er tilsluttet både bag på modemmet og væggen. Hvis du bruger en stikkontakt, skal du også kontrollere, at den også er tændt.

Kontroller dine kabler, hvis lysene ser stabile ud, men du har stadig telefon- eller internetproblemer. Ethernet-kablet (ligner en stor telefonkabel) skal klikkes ind i porten på både din computer og dit Arris-modem. Kontroller, at kabelsnoren er skruet til fingertæt.

Kontroller, at din telefonkabel er sat helt ind i både din telefon og dit modem for problemer med din telefon. Hvis du kun har en telefonlinje / nummer, skal du kontrollere, at ledningen kun klikkes i “Tel 1/2” -porten.

Belysning og kabler fine - Intet internet

Prøv at genstarte hele systemet, når lysene og ledningerne ser ud til at være som de burde være, og du stadig har internetproblemer.

Sluk for din computer og enhver router eller hub, du har tilsluttet modemmet.

Nulstil modemet som i afsnittet Lys og kabler ovenfor, og lad lysene stabilisere sig til deres normale mønster. Bemærk: Linklampe viser ikke en forbindelse på dette tidspunkt.

Tænd din router eller hub, og lad lyset på den blive normal igen.

Tænd din computer igen. Når den er genstartet helt, skal du kontrollere, om der er en internetforbindelse.

Tips

For yderligere hjælp, kontakt din tjenesteudbyder for at foretage fejlfinding på din forbindelse. De sender normalt en tekniker, hvis det er nødvendigt.