Sådan konverteres en kassette til MP3 med Audacity

Et kassettebånd er en type magnetbånd lydoptagelsesstandard. Kassettebåndet indeholder to små ruller, der vikler plastik eller magnetbånd. Audacity er et gratis lydoptagelses- og redigeringsprogram på tværs af platforme. Ved hjælp af Audacitys optagefunktion kan du konvertere gamle kassettebåndoptagelser til digital lyd og gemme dem som MP3-filer på din harddisk.

Trin 1

Bestem størrelsen på kassetteafspillerens outputstik. Dette er normalt mærket "Hovedtelefon" eller "Line Out", og standardoutputstørrelserne er 1/8 "og 1/4".

Trin 2

Kør en ledning fra kassetteafspillerens outputstik til computerens lydkort. Brug om nødvendigt de relevante adaptere.

Trin 3

Tænd for computerens højttalere, og spil kassettebåndet gennem lydkortet. Sørg for, at båndet spiller gennem computerens højttalere. Hvis der ikke kommer nogen lyd gennem computerens højttalere, skal du dobbeltklikke på ikonet Lydstyrke i Windows Systembakke og sørge for, at lydstyrken "Line In" ikke er slået fra og er indstillet på et godt niveau.

Trin 4

Download og installer Audacity (se Ressourcer). Kør Audacity, og indstil inputvælgeren til "Line In". Indstil inputvælgerens lydstyrkeskyder til 50% eller højere.

Trin 5

Spol kassettebåndet tilbage til begyndelsen, og tryk derefter på knappen "Optag" på hoved Audacity-værktøjslinjen. Afspil båndet på computerens lydkort, og lad Audacity optage input.

Trin 6

Stop båndet, når du er færdig med optagelsen, og tryk derefter på "Stop" -knappen på Audacity-hovedværktøjslinjen for at afslutte optagesessionen.

Brug eksportfunktionen, der er tilgængelig fra hovedmenuen "File", til at eksportere den optagede prøve som en ny lydfil.