Accepter filforlængelsesændringer i OS X med Command-U tastetryk

Når du går til at ændre filtypen i Mac OS X, får du en dialogboks, der meddeler dig, at ved at ændre en filtype, kan den åbne i et andet program. Chancerne er, hvis du med vilje ændrer filtypen, gjorde du det med vilje og advarslen er ikke nødvendig, men det vises bare i tilfælde.

Det er ok, fordi et tastetryk fremskynder processen. Du kan hurtigt acceptere denne filtype-udvidelsesændring ved at bruge en simpel tastaturgenvej, der er ret nem at huske:

Bare at ramme Command + U, når dialogboksen dukker op, accepterer straks filudvidelsesændringen.

Du kan selv prøve det, men du skal have filudvidelser, der skal vises i Mac Finder.

Dette ser ud til at være en funktion, der er tilføjet til OS X efter Snow Leopard, men jeg har ikke adgang til en ældre Mac OS X til at teste. Det virker imidlertid i OS X Yosemite og Mavericks, så funktionen vil sandsynligvis fortsætte fra fremtidige udgivelser af Mac-software.

Endelig er det værd at nævne, at hvis du virkelig ikke kan lide dialogboksen, kan du faktisk deaktivere advarslen om ændring af ændringer ved at bruge en standardkommandostreng eller systemindstilling.

Et andet stort trick er at muliggøre valgmuligheden Valg af fanebladets dialogboks, som giver dig mulighed for at fane mellem aktive elementer på skærmen.