Hvad er en applikations- og drivergendannelses-dvd?

Applikations- og drivergendannelses-dvd'er kommer til din computers operativsystem. Applikationerne på DVD'en er ofte programmer, såsom gratis prøveversioner af antivirussoftware og typisk et medieprogram, som brugeren kan bruge til at lave cd'er eller dvd'er. Enhedsdriverfilerne på disken bruges til at tillade hardware i computeren at arbejde med operativsystemet. Uden disse filer fungerer enheder som dit grafikkort eller lydkort ikke.

Fungere

Formålet med denne disk er at give brugerne alle de ekstra tilføjelsesprogrammer, der følger med deres computere. DVD'en indeholder også al den enhedsdriversoftware, der kræves for at bruge hardwaren. Sådan hardware inkluderer trådløse, Ethernet- og videokort. Applikationen og drivergendannelses-dvd'en bruges typisk, når du har geninstalleret operativsystemet på din computer.

Fordele

Du behøver ikke bekymre dig om at administrere softwarelicenser, da de alle er hårdkodede i softwaren. En anden vigtig fordel er, at du har al din driversoftware placeret ét sted, hvilket hjælper dig i tilfælde af, at du har brug for at geninstallere Windows.

Misforståelser

En almindelig misforståelse er, at applikationerne på DVD'en kan bruges til andre computere. Når en producent opretter en applikations- og drivergendannelses-dvd, er den specifik for denne computermodel. Hver disk er kodet med et kontrolprogram, der læser information fra BIOS, som er de kodede oplysninger om computeren, for at kontrollere, at computeren er lavet af den samme producent.

En anden misforståelse er, at applikations- og drivergendannelses-dvd'en er operativsystemet. For at gendanne computeren til dens oprindelige tilstand kræves operativsystemdisken og dvd'en til applikations- og drivergendannelse.

Advarsel

Opbevar DVD'en et sikkert sted. Hvis disken er beskadiget eller mistet, kan du få en erstatningsdisk til computeren fra producenten. producenten opkræver dog et gebyr og forsendelsesomkostninger.

Installation

Installation af applikationer og enhedsdrivere er ekstremt enkel. Anbring disken i dvd-drevet på computeren. de fleste producenter har dem indstillet til automatisk afspilning. Når programmet starter, skal du kontrollere, hvilke applikationer der er behov for, og klikke på knappen "Start" eller "Start". Resten af ​​processen automatiseres af softwaren. Når den er færdig, skal du genstarte din computer.