Sådan ses EXIF-data for et hvilket som helst billede i fotos til Mac

Photos-appen til Mac giver brugerne mulighed for hurtigt at se EXIF-metadata af ethvert billede indeholdt i applikationsbiblioteket. For dem, der ikke er bekendt, er EXIF-data rå information om billedfilen, der indeholder detaljer om kameraet og indstillingerne, der bruges til at tage billedet, blænderen, ISO, lukkertid og du finder også datoen og klokkeslættet den billedet blev taget, såvel som at kunne se filnavnet, filtype, filstørrelse og opløsning af et valgt billede. For billeder taget med iPhone kan du endda vide, om billedet blev taget med iPhones front- eller back-kamera. Og med billeder, der har adgang til GPS-placering fra en iPhone eller Android, kan du endda finde det sted, hvor et foto blev taget.


Visning af de ekstra tekniske EXIF-oplysninger om et billede i Photos app til Mac er virkelig nemt, det kan du gøre fra den generelle miniaturevisning af Fotos, Albums, Projekter eller Delt af billeder, eller du kan komme til EXIF-data lige fra en åben billede:

Sådan ses EXIF ​​Data af billeder på Mac med Photos app

  • Højreklik (eller Control + klik) på et hvilket som helst billede i Photos-appen og vælg "Få info"

Yup det er så nemt. Du får straks se et lille pop op-vindue i Photos-appen med detaljerne i billedet i følgende rækkefølge: billedfilnavn, dato og klokkeslæt billede blev taget, kameratype, indstillinger for kamerablænde, billedopløsning og billedfilstørrelse, billedfiltype, ISO-indstilling, f-stop blænde og lukkerhastighed.

Dette vinduet "Få info" giver også brugere mulighed for at give yderligere oplysninger om billeder ved at tilføje en titel til billedet, der ikke tilsidesætter filnavnet (for eksempel "IMG_3839.JPG" er ikke for informativ, men "Shasta Water Reflections "Er lidt mere meningsfuldt), en beskrivelse og lige søgeord, som du kan søge på egen hånd. Endelig kan du også tilføje eller tag ansigter til fotos, hvis du vil søge billeder på den måde, og de blev ikke "opdaget automatisk af Photos-appen.

Mens der er EXIF-data til rådighed for den lokale bruger, er det godt, ikke alle ønsker, at EXIF-data skal inkluderes i billeder, de deler online, især hvis de indeholder lokaliseringsoplysninger. Af den grund kan mange fotografer gerne fjerne EXIF-data fra deres billeder, noget, der er ret nemt at gøre ved hjælp af en separat Mac-app. En anden mulighed er at deaktivere placeringsdata på iPhone-kameraet helt, hvilket ville forhindre brugeren i at fjerne disse data eller bekymre sig om det til at begynde med, men det ville forhindre nogle af de slags sjove funktioner som at kunne fortælle præcist hvor et billede blev taget, noget der kan gøres med Photos app og Preview i Mac OS X.