Sådan slettes en ikke-omskrivelig cd

For at slette en ikke-skrivbar CD skal du ødelægge disken og gøre dataene ulæselige. Gør dette ved at skære, makulere eller ridse diskens overflade til det punkt, hvor den ikke kan læses; eller ødelægge gamle cd'er, der indeholder økonomiske eller andre følsomme oplysninger for at beskytte dig mod identitetstyveri.

Skær cd'en i små stykker ved hjælp af et par stærke saks. Forsøg ikke at snappe cd'en - plasten knuses og kan skade dig eller andre i nærheden. Placer cd'erne i separate skraldespande over flere affaldssamlinger.

Makuler cd'erne ved hjælp af en cd-sikker makuleringsmaskine. Flere databeskyttelsesfirmaer fremstiller cd- og dvd-makuleringsmaskiner. Nogle almindelige kontorudskærere er designet til at skære igennem cd'er, men du bør altid kontrollere manualen, inden du starter, bare i tilfælde af.

Køb en cd-skrabemaskine (se Ressourcer for en mulighed). I stedet for at bryde cd'en i stykker, skraber disse maskiner undersiden af ​​disken til det punkt, hvor dataene på disken er helt ulæselige på de fleste konventionelle måder.