Sådan slettes en harddisk, renses og installeres et operativsystem

Installation af et nyt operativsystem eller geninstallation af en aktuel version af dit operativsystem kræver omformatering af din harddisk. Dette betyder, at når du forsøger at installere, skal din computer først rense alle gamle oplysninger på harddisken, før de nye softwaredata skrives til harddisken. Der er et par forsigtige trin at følge før og under installationen af ​​et nyt operativsystem på din computer.

Trin 1

Brug dit foretrukne lagermedie til at sikkerhedskopiere alle computerfiler, programmer og medier, som du ikke vil slette under installationsprocessen, og gem det til senere brug. Du kan bruge musen til at "trække og slippe" filer fra din harddisk (eller C: \ drev) til den drevplacering, der er angivet til din lagerenhed (f.eks. Cd / dvd-rom-drev eller ekstern harddisk). Mange programmer kræver de originale installations-cd'er for at genindlæse efter installation af operativsystemet, så sørg for at du kan finde disse diske og have dem klar til at genindlæse, hvis det er nødvendigt.

Trin 2

Indsæt installationsdisken til operativsystemet i din computers cd / dvd-rom-drev.

Trin 3

Genstart computeren. Din computer skal starte fra cd'en, før du prøver at indlæse gamle oplysninger fra harddisken. Operativsystemsoftwaren på cd-rom'en vil instruere computeren i at omformatere harddisken og slette alle lagrede oplysninger under processen. Når den er fuldstændig omformateret, skriver OS sig selv til din harddisk. Denne proces kan tage flere minutter eller i nogle tilfælde op til flere timer.

Trin 4

Følg og svar på de meddelelser, der præsenteres under installationsprocessen. Under OS-installationen vil softwaren tilbyde muligheder med hensyn til ydeevne, præferencer eller andre valg. Du kan også blive bedt om at klikke på en "fortsæt" -knap eller trykke på enter for at fortsætte med installationen, indtaste registreringskoder eller anden information, før installationen kan gennemføres.

Genindlæs softwaren, filerne og programmerne, du har gemt på dit backup lagringsmedie i trin 1.