Sådan løses computerens skærmstørrelse

Computerskærme er bygget til at fungere i flere forskellige skærmopløsninger. Hvis din computer er indstillet til en skærmopløsning, der er for lille, ser billederne på din skærm sløret ud, pixeleret og passer muligvis ikke på skærmen. Hvis din computers skærmopløsning er for stor, kan ikonerne på skrivebordet og teksten være rigtig små og svære at læse. Der findes et par metoder til at rette din skærmstørrelse på computeren.

Juster afstanden på din skærm. Hvis din computer har sort plads på toppen, bunden eller siderne, kan du normalt strække skærmen med dine skærmkontroller. Disse kontroller findes fysisk på din skærm og normalt foran eller på højre side af din skærm. Juster skærmindstillingerne, indtil din skærm dækker hele skærmen.

Åbn menuen "Start", og vælg "Kontrolpanel". I Windows XP skal du åbne "Skærm" og klikke på fanen "Indstillinger". I Windows Vista eller 7 skal du vælge "Udseende og personificering". Easycomputertips.com siger, at du også kan højreklikke på skrivebordsbaggrunden og vælge "Tilpas" eller "Egenskaber" i rullemenuen.

Klik på fanen "Indstillinger" i rullemenuen eller på "Juster skærmopløsning" fra kontrolpanelet.

Bestem den højeste opløsning, der understøttes af din skærm. Brug skyderen under "Opløsning", og skub bjælken til venstre, startende med den laveste opløsning (eller det mindste tal). Flyt opløsningen til højre og sammenlign for at se, hvilken størrelse der passer til din skærm. For eksempel vil den første opløsning sandsynligvis være 800 x 600; på de fleste computere får dette ikoner til at se dobbelt ud som den normale størrelse. Fortsæt med at skubbe måleren til højre, indtil ikonerne ser ud til at have den rigtige størrelse.

Skift skærmopløsningen til den højest mulige opløsning, og vælg "Anvend" for at gemme ændringer.