Sådan trækkes feedback på eBay

Feedback er den metode, hvormed eBay vurderer sine købere og sælgere. Det er et brugergenereret ratingsystem, hvor hver transaktion klassificeres af begge parter. Uden god feedback vil en sælger ikke arbejde længe, ​​så en sælgers feedbacknummer er ekstremt værdifuldt. Nogle gange efterlader købere den forkerte feedback på grund af misforståelser. Der er en metode til at løse dette problem, hvis både køber og sælger er enige.

Kontakt din køber og diskuter situationen, og sørg for, at alle problemer er løst. Fortæl hende, at du vil anmode om en revision af feedback via eBay, og de får hun en e-mail fra eBay om denne revision. Sørg for, at hun er enig, og vil revidere din feedback, som du ønsker.

Kontakt eBay for at anmode om en revision af feedback. Du har tilladelse til fem af disse for hver 100 transaktioner, du foretager. Forklar omstændighederne ved denne transaktion og eventuelle handlinger, du har foretaget for at løse problemerne. Tilføj, at køberen forventer denne handling.

Vent til eBay sender e-mail-anmodningen om revision til køberen. Køberen har ti dage til at revidere din feedback og får en påmindelse efter syv dage, hvis han endnu ikke har handlet. Hvis han ikke reviderer feedbacken efter ti dage, kan der ikke gøres mere i dette spørgsmål.

Tips

Hvis du er køber og har efterladt den forkerte feedback, er den eneste måde, du kan ændre denne feedback på ved at kontakte sælgeren og få hende til at foretage en anmodning om revision af revisionen. Sælgeren skal altid starte denne proces, uanset hvem der var skyld i dette spørgsmål.