Sådan ændres en parabol LNB

En parabolantenn LNB eller "low-noise block-down-converter" er antennedelen i en parabolopstilling og modtager de satellitsignaler, der er fokuseret af parabolen. LNB forstærker de højfrekvente satellitsignaler og konverterer dem derefter til signaler med lavere frekvens, som kan sendes langs det koaksiale kabel til satellitboksen. Da LNB indeholder kompleks elektronik, kan den udvikle fejl over tid, hvilket manifesterer sig som at miste evnen til at se bestemte kanaler. I ekstreme tilfælde kan alle kanaler gå tabt, og satellitboksen kan ikke låses fast på satellitsignalet. Når dette sker, skal LNB udskiftes, en relativt enkel procedure.

Trin 1

Fjern den gamle LNB fra LNB-armen. Dette er metalarmen, der strækker sig væk fra skålen og holder LNB i centrum. LNB'en holdes på plads enten med et antal skruer, som skal fjernes, eller ved hjælp af en plastiklås, der kan trækkes ud med en tang, afhængigt af modellen til din parabol.

Trin 2

Frakobl det koaksiale kabel, der løber gennem LNB-armen og skruer på stikket på bagsiden af ​​LNB.

Trin 3

Tilslut det koaksiale kabel til den nye LNB. Stikket på det koaksiale kabel skrues fast på stikket på bagsiden af ​​den nye LNB. Sørg for, at stikkene er skruet tæt for at sikre en god forbindelse. Dæk stikket med silikone-fedt for at forhindre vand i at løbe ind i forbindelsen.

Fastgør den nye LNB på plads i slutningen af ​​LNB-armen ved at udskifte skruerne eller låsestiften, der er fjernet fra den gamle LNB.