Apple TV jailbreak kommer snart

Det nye Apple TV er netop afsendt og er næsten ikke tilgængeligt i nogenhænder hænder, men firmware'en er allerede udnyttet ved hjælp af SHAtter-jailbreaket, ifølge iPhone Dev Team's blog:

Det ser ud som, at SHAtter kommer til at være den gave, der fortsætter med at give. Selv om den nye AppleTV endnu ikke er i folks hjem, er firmwaren tilgængelig på Apples normale offentlige distributionsservere, og SHAtter er blevet brugt til at dekryptere sine nøgler!

Dette er spændende nyheder for mod og jailbreak samfund, da Apple TV uden tvivl vil være en hackere hit. Enheden betragtes stort set som en omkonfigureret iPod Touch, men indtil en fuld tårer er afsluttet, kender ingen maskiner indards sikkert.

Det nye Apple TV kører iOS 4.1, selvom det er en ændret version af operativsystemet minus Springboard applikationen. Springboard er den klassiske iPhone-berøringsbaserede brugergrænseflade, der er blevet synonym med iOS, og der er noget, der hedder LowTide, hvilket er praktisk talt identisk med FrontRow-programmet, der kører i Mac OS X.

Tanker om et Apple TV Jailbreak

Så her er min forudsigelse: Apple TV-jailbreak vil blive udgivet snart, springbrættet vil blive kørt (trods manglende berøring), og du vil i fremtiden kunne bruge alle dine yndlingsprogrammer på det jailbroken Apple TV, måske bruger en anden berøringsbaseret iOS-enhed som controller.

Jeg tror også, at Apple vil være meget opmærksom på, hvordan mod-fællesskabet håndterer Apple TV, og kan endda gennemføre ændringer baseret på deres resultater. Udover det indlysende spil med katte og mus, der involverer lukning af de forskellige jailbreak-udnyttelser, tror jeg, at Apple lærer fra jailbreak-samfundet og bruger det bedste af deres ideer i fremtidige produkter. Jeg har en anelse om, at Apple TV vil følge dette eksempel. Meget som Installer.app og Cydia menes at have givet anledning til den officielle App Store, er det helt sikkert, at den bedste funktionalitet i det jailbroken Apple TV vil give et officielt udseende på vej.

I mellemtiden vil det hele gøres uofficielt gennem jailbreak / hacker community, så forvent ikke nogen kærlighed fra Apple (selvom jailbreaking er lovlig, siges det at annullere din Apple-garanti).