Hvor længe varer blækpatroner?

I 2005 blev der solgt 1,3 milliarder blækpatroner til en værdi af 30 milliarder dollars. Et britisk skøn satte inkjet-blækprisen pr. Millimeter syv gange højere end Dom Perignons pris. I modsætning til laserprinter tonerpatroner angiver inkjet printerpatroner ikke, hvor mange sider de udskriver. I stedet er en inkjetpatrones levetid stort set gættet. At vide lidt om inkjetpatronblæk kan dog forfine sådanne gæstimenter.

Patrondesign

For at opretholde billige inkjetprinterpriser udelader de fleste producenter printhoveder, men vælger i stedet at sælge blækpatroner, der har blækdysen som en del af det overordnede design. Printerproducenter som Hewlett-Packard, Canon og Lexmark inkluderer inkjetdyser med deres blækpatroner. Da en korrekt fungerende inkjetdyse kan bestemme, hvor meget (eller hvor lidt) blæk, der leveres til udskrivningsoverfladen, skal du holde blækdysen fri. Der er enkle vedligeholdelsestip.

Udløbsdato

Ligesom mad indeholder en udløbsdato, gælder det samme for inkjet-printerpatroner. De fleste blækpatroner indeholder en udløbsdato, hvorefter fabrikanten forkaster brugen. Inkjet-printere stopper udskrivningen, når denne dato er nået. Producenter og andre foreslår, at blæk ud over denne dato kan beskadige en inkjet. I 2003 angav en rapport, at HP-patroner havde interne udløbsdatoer - 30 måneders brug.

Patron tip

Ved at følge flere tip om, hvordan man bedst bruger det, kan det forlænge en inkjetpatrons levetid. Fjern ikke en blækpatron, lige før du installerer den. Blæk kan fordampe gennem den vedhæftede dyse såvel som patronens plastikhus ifølge HP. Selvom det kan virke kontraintuitivt, kan udskrivning af mere faktisk forlænge din blækpatrons levetid. For at forhindre dyser i at blive blokeret skal du udskrive noget mindst en gang om måneden, anbefaler HP.

Tip til opbevaring

Hvis en patron skal fjernes inden udskiftning, foreslår producenterne at opbevare produktet lodret i en forseglet plastbeholder. Ekstrem kulde og varme bør undgås. Når en patron fjernes, skal du lukke printerens inkjet-rum, så printhovederne kan vende tilbage til deres "udgangsposition". Vent heller ikke længe, ​​før du udskifter en tømt patron - HP anbefaler ikke mere end 24 timer.

Tip til udskrivning

I stedet for bare at trykke på "udskriv" -knappen, skal du først gennemgå jobbet med "udskriftseksempel". Sammen med at vise, hvor mange sider der skal udskrives, hjælper det med at afgøre, om der ikke er behov for nogle. Udeladelse af unødvendige sider kan udvide dit blæk. Undgå farve. Medmindre du udskriver grafik, skal du indstille udskriftsindstillinger til sort. Ikke-sorte patroner indeholder normalt mindre blæk. En anden måde at spare på inkjetpatroner er at bruge "kladdetilstand", når det er muligt. Dette bruger mindre blæk.