Hvordan ved jeg, om et USB-printerkabel fungerer korrekt?

Hvis din computer eller en perifert udstyr fejler, kan det være let at gå i panik, men der er trin, du kan tage for at skelne mellem, hvad der eventuelt kan gå i stykker. Printerfejl er et almindeligt problem og en irritation for computerbrugere, men det er en smertefri opgave at afgøre, om problemet er med USB-kablet, der forbinder din printer til computeren. Som enhver forbindelse mellem en computer og en enhed kan problemet være med enheden, kablet, forbindelsesstikket eller selve computeren.

Trin 1

Sluk for din computer, og frakobl alle eksterne enheder, der ikke er nødvendige. Lad kun skærmen, musen og tastaturet være tilsluttet. Sørg for, at printeren er frakoblet.

Trin 2

Start din computer, og log ind på dit operativsystem.

Trin 3

Tilslut din printer til computeren via USB-kablet, og sørg for, at printeren stadig er slukket.

Trin 4

Tænd for printeren, og se din computers skrivebord. Windows support til USB plug and play giver mulighed for at forbinde enheder, mens computeren er tændt. I nederste højre hjørne af skærmen skal der vises en meddelelse, der viser, at der er tilsluttet ny hardware. I så fald fungerer dit USB-printerkabel korrekt.

Trin 5

Træk USB-kablet ud af computeren, hvis enheden ikke blev genkendt efter et par minutter. Tilslut USB-kablet til et andet USB-stik på bagsiden af ​​din computer. Hvis meddelelsen vises denne gang, har du et defekt USB-stik (det første slot, du forsøgte at oprette forbindelse til), og kablet er fint.

Trin 6

Frakobl USB-kablet, hvis det stadig ikke tilsluttes i det andet USB-stik. Brug et andet USB-kabel til at slutte printeren til computeren, og vent på den nye hardwaremeddelelse. Hvis meddelelsen vises, er dit oprindelige USB-kabel defekt; hvis det stadig ikke vises, har du muligvis en defekt printer.

Trin 7

Tilslut en anden USB-enhed, såsom en ekstern harddisk eller en anden printer, til din computer ved hjælp af det første USB-kabel. Hvis enheden vises som ny hardware, er det din printer, der er defekt, snarere end USB-kablet. Hvis plug and play-meddelelsen til enheden stadig ikke vises, skal du teste printeren og kablet på en anden computer.

Tilslut din printer med det originale USB-kabel til en anden computer. Hvis computeren genkender enheden, er din computer fejlfri og ikke det eksterne eller USB-kablet. I dette tilfælde skal du kontakte din producent for yderligere hjælp.