Terminal i Mac OS X Lion får fuldskærmstilstand og øjengods

Terminal.app får en subtil ansigtsløftning i Mac OS X Lion med et par gode grænsefladeændringer.

For det første er muligheden for at justere uskarphed på uigennemsigtige terminaler, effekten er færdig, og alt bag det transparente terminalvindue bliver sløret. Billedet ovenfor viser dette med et sløret terminalvindue placeret over standard Mt Fuji tapet. Der er flere af disse temavalg tilgængelige i Terminal Inspector og udseende indstillinger.

For det andet er evnen til endelig at køre Terminal i ægte fuldskærmstilstand . Dette er faktisk resultatet af en system-dækket Lion-funktion, som lader dig køre enhver app som fuld skærm, men effekten i Terminal.app er fantastisk til alle, der kan lide at arbejde ubehandlet på kommandolinjen.

Fuldskærm Terminal gøres endnu mere interessant, når det kombineres med nogle af de nye multitouch-bevægelser; en firefinger sidebørst på en touchpad glider glat mellem fuldskærms apps og desktops. Dette skærmbillede blev taget i midten af ​​en af ​​disse overgange:

Intet af dette er så fancy og innovativt som noget som TermKit, men de bør være velkomne ændringer til alle, der bruger tid på kommandolinjen. Jeg har altid spekuleret på, hvorfor der ikke har været en fuldskærm indstilling til Mac OS X-terminalen. Den eneste måde at opnå dette uden for Lion er ved at starte i Single User Mode, hvilket næsten ikke er praktisk.

Tak for tipsene SE